Vogelfamilies

Blauwgrijze ara (Anodorhynchus glaucus) Profiel

Pin
Send
Share
Send
Send


De glaucous ara, wetenschappelijke naam Anodorhynchus glaucus is een grote, geheel blauwe Zuid-Amerikaanse papegaai, een lid van een gigantische groep neotropische papegaaien die algemeen bekend staat als ara's.

Blauwgrijze ara (Anodorhynchus glaucus) Profiel

Deze blauwgroene ara, waarvan meestal wordt aangenomen dat hij uitgestorven is, wordt zorgvuldig in verband gebracht met Lear's ara A. leari en de hyacint ara A. hyacinthinus. In Guaraní wordt het guaa-obi genoemd naar zijn vocalisaties.

Blauwgrijze ara Beschrijving

Deze soort werd uiteindelijk geregistreerd in de jaren zestig en is waarschijnlijk buitengewoon in verval geraakt vanwege het vangen en kopen en verkopen, samen met een pure omgeving van bedreiging, vernedering en decimering.

Desalniettemin, de Grote Geelvleugelara, zou het behoorlijk blijven overleven, op grond van het feit dat niet de overgrote meerderheid van zijn enige tijd in het verleden substantiële verworvenheden naar tevredenheid zijn bestudeerd, en er zijn hardnekkige en overtuigende recensies van dichtbij. Elke overgebleven bevolking is waarschijnlijk klein en wordt daarom behandeld als ernstig bedreigd.
70 cm (27,5 inch) lang, waarschijnlijk het meest half bleek turkooisblauw met een uitgestrekte grijsachtige kop. Het heeft een verlengde staart en een flinke factuur.

Het heeft een gele, onbedekte oogring en halvemaanvormige schoten die de onderkaak omschrijven. Hun levenscyclus wordt niet goed geregistreerd, sommigen zeggen dat ze 14 - 20 jaar leefden, maar aangezien de meeste grotere papegaaien 60+ jaar oud zijn, is er geen reden dat deze Grote Geelvleugelara niet zo lang zou kunnen blijven.
De glaucous ara is 70 cm (28 inch) lang. Het is grotendeels bleek turkooisblauw met een grote, grijsachtige kop. De periode glaucous beschrijft de kleuring.

Het heeft een verlengde staart en een grote factuur. Het heeft een gele, blote oogring en halvemaanvormige schoten die grenzen aan de onderkaak.

Variatie en verval

Deze hen was inheems in Noord-Argentinië, Zuid-Paraguay, het Chaco en Ilano-gebied van Bolivia, dicht bij de stad Santa Cruz de la Sierra, in het noordoosten van Uruguay en Brazilië.

Het groeide tot ongebruikelijk in de 19e eeuw vanwege vallen en gebrek aan leefgebied, en slechts twee haalbare beoordelingen van ongetemde vogels zijn verworven in de 20e eeuw.

Expedities door ornithologen naar het zuidwesten van Paraguay in de jaren negentig leverden geen enkel bewijs van de soort op.

Bovendien beschikten alleen de oudste bewoners van het gebied over gegevens van de ara, met de definitieve geregistreerde soort in de jaren 1870.

De verdwijning van de kip houdt hoogstwaarschijnlijk verband met het vangen van levende volwassenen voor de handel in wilde kippen en het op grote schaal kappen van de yatay-palm, Butia yatay, waarvan de noten de belangrijkste maaltijd lijken te zijn geweest.

Hoewel een geschikte habitat blijft in El Palmar Nationwide Park, in de Argentijnse provincie Entre Ríos, naast het zuiden van Brazilië, hebben geen geruchten over het voortbestaan ​​van de hen in het verleden een aantal jaren geloofwaardig bevestigd.

Een zoekopdracht uitgevoerd door Joe Cuddy en Tony Pittman in 1992 concludeerde dat de vogels van hun vroegere soort zijn uitgestorven.

Er gingen geruchten dat blauwe ara's zijn gezien in Argentinië en Bolivia bij een verkoper in Rosario, Argentinië, die levende exemplaren leverde.

Wijlen George Smith hield veel lezingen die rijk waren aan beschermingsgegevens over ara's, samen met deze soort, waarvan hij erkende dat deze niet in het wild was uitgestorven, maar hij bestond in verre gebieden van Bolivia, de plaats waar hij vallenzetters had ontmoet die deze soort zouden kunnen vestigen.

Bovendien erkende hij dat tribunes van pure palm bestonden "voor zover de aandacht kan zien" toen hij over de wereld vloog, wat maar moet worden onderzocht.
Een onderzoek uit 2018 waarin wordt verwezen naar patronen van het uitsterven van kippen, de zware vernietiging van zijn leefgebied en het gebrek aan bevestigde waarnemingen, omdat de jaren tachtig echt nuttig waren om de soort op de lijst te zetten voor kritisch bedreigd - waarschijnlijk uitgestorven.

Bekijk de video: Birds of Caatinga and NE Atlantic Forest - Brazil Lears Macaw (Juli- 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send