Vogelfamilies

IJslandse meeuw (Larus glaucoides) Beschrijving

Pin
Send
Share
Send
Send


De IJslandse meeuw, wetenschappelijke naam Larus glaucoides is een middelgrote meeuw die broedt in de Arctische gebieden van Canada en Groenland, maar niet in IJsland, hoewel de naam doet vermoeden, de plaats waar hij alleen de hele winter wordt gezien.

De geslachtstitel komt van het Latijnse larus, wat lijkt te hebben verwezen naar een meeuw of een andere gigantische zeevogel.

De precieze titel glaucoides duidt op de gelijkenis met Larus glaucus, een synoniem van Larus hyperboreus, de glaucous meeuw; -oides is Historisch Grieks en betekent "lijkend op".

Een bleke noordelijke meeuw, wat betreft de maat van de Zilvermeeuw echter extra slank en wendbaar tijdens de vlucht.

Ongeacht de titel, het gebeurt in IJsland alleen in de loop van de winter. De standaard witvleugelsoort nestelt uitsluitend in Groenland, terwijl de “Kumlien's” -soort, met grijs binnen de vleugeltoppen, nesten in het noordoosten van Canada en overwintert grotendeels in het Japanse Canada en het noordoosten van de Verenigde Staten.

De "Thayer's" soort, die tot voor kort aan een aparte soort dacht, nestelt in het verre noorden van Canada en overwintert voornamelijk langs de Pacifische kust.

De laatste twee variëteiten lijken de plaats waar hun broedgebieden beschikbaar zijn te intergraden binnen het Baffin Island-gebied van Arctic Canada.

De IJslandse meeuw is een trekvogel en overwintert vanuit de Noord-Atlantische Oceaan zo ver naar het zuiden als gevolg van de Britse eilanden en de meest noordelijke staten van de Verenigde Staten, en in het binnenste van Noord-Amerika tot ver in het westen vanwege de westelijke meren van Nice.

Het is veel schaarser in Europa dan dezelfde grote zeemeeuw.

IJslandse meeuw broedt op slanke klifranden in het noordpoolgebied en foerageert gracieus over het water, waarbij ze meestal vissen van de vloer plukken zonder een touchdown.

Veel winters in met ijs verstikte Arctische wateren, maar sommige IJslandse meeuwen komen naar het zuiden naar het noordoosten, de meren van Nice en de westkust.

Het verenkleed van de IJslandse meeuw is variabel, vooral de vleugeltips van de volwassen vogels, die kunnen variëren van puur wit in het oosten tot zwart in het westen.

De donker gevleugelde "Thayer's" meeuw van het westen werd ooit beschouwd als een unieke soort; de 2 zijn in 2017 op één hoop gegooid.

IJslandse meeuw is een middelgrote meeuw met relatief slanke, korte betalingen. Ze hebben behoorlijk lange vleugels die effectief reiken tot voorbij de staart.

De Amerikaanse taxon Kumlien's meeuw wordt meestal gezien als een ondersoort, L. g. kumlieni, van IJslandse meeuw. De taxon Thayer's meeuw wordt in aanmerking genomen als een ondersoort, L. g. thayeri, van IJslandse meeuw door de American Ornithological Society vanaf 2017.

Deze IJslandse meeuwensoort broedt koloniaal of afzonderlijk op kusten en kliffen en vormt een nest omzoomd met gras, mos of zeewier op de bodem van de klif. Meestal worden twee of drie lichtbruine eieren gelegd.

Voedingsgedrag

Foerageert tijdens de vlucht door op de bodem van het water te dompelen om objecten te selecteren of door simpelweg onder de vloer te duiken; voedt bovendien tijdens het zwemmen of wandelen.

Eieren

2-3. Buff tot olijfkleurig met donkerbruin. Incubatie kan door elk geslacht plaatsvinden; incubatie-interval onbekend. Jonger: elke moeder en vader voeden zich waarschijnlijk jonger. Leeftijd jonger bij vliegvlug niet herkend.

Jonger

Elke moeder en vader voeden zich waarschijnlijk jonger. Leeftijd jonger bij vliegvlug niet herkend.

Voedingsregime

Grotendeels vis. Naast een breed scala aan kleine vissen, voedt het zich ook met weekdieren, schaaldieren, aas, bessen, zaden.

Ronde kolonies van kleinere zeevogels, kunnen eieren of jongere nemen, en spoelen zelden levenloze jongere vogels op.

Bovendien kon hij zich voeden met afval rond vuilnisbelten, dokken, vissersboten.

Nestelen

Fokgewoonten niet goed bekend. Zal hoogstwaarschijnlijk pas 4 jaar oud fokken. Nesten in kolonies, meestal in identieke kolonies met drieteenmeeuwen, meestal met zeemeeuwen.

In dergelijke gecombineerde kolonies nestelen IJslandse meeuwen vaak meer dan drieteenmeeuwen, minder dan zeemeeuwen.

De Nest-website bevindt zich vaak op de rand van een klif die zich bezighoudt met de oceaan. Nest (naar alle waarschijnlijkheid geconstrueerd door elk geslacht) is een logge heuvel van grassen, mos en deeltjes, met ondiepe wanhoop in de lucht.

De nominaatvorm ondersoorten, L. g. glaucoides, kan in alle verenkleed erg bleek zijn, zonder volledig geen melanine binnen de ideeën van de voorverkiezingen in volwassen verenkleed.

Volwassen IJslandse meeuw is van boven bleekgrijs, met een geelgroene snavel. Onvolwassen zijn erg bleekgrijs; de factuur is extra veel donkerder dan bij de zeemeeuw en mist roze.

De IJslandse meeuw is een middelgrote meeuw, hoewel relatief slank en licht van gewicht. In grootte kan het waarschijnlijk 50-64 cm (20-25 inch) meten, spanwijdte 115-150 cm (45-59 inch), en gewicht 480-1100 g (1,06-2,43 lb).

Onder de alledaagse metingen is de vleugel van een IJslandse meeuwakkoord 37,9 tot 44. Drie cm (14,9 tot 17 vier inch), de factuur is 3,6 tot vijf.

Vier cm (1, 4 tot 2,1 inch), en de tarsus is 4,9 tot 6,7 cm (1,9 tot 2,6 inch). Het is kleiner en dunner gefactureerd dan de zeer gigantische blauwgroene meeuw en is vaak kleiner dan de zilvermeeuw. Het duurt 4 jaar om volwassen te worden.

Details

IJslandse meeuwen nestelen in het verre Noordpoolgebied, op verboden kliffen met uitzicht op fjorden.

De aanblik maakte indruk op een natuuronderzoeker uit het begin van de twintigste eeuw, die schreef {dat een} kolonie IJslandse meeuwen "een gedenkwaardig zicht opleverde omdat ze in een gestreste wolk hysterisch in handige evoluties naar de vreselijke façade van het goede voorgebergte draaiden."

De IJslandse meeuw is een hoofdpijndomein voor taxonomen. Het is verdeeld in drie ondersoorten, waarvan er één (Thayer's Gull) tot 2017 als een aparte soort werd beschouwd.

Om een ​​idee te geven van hoe gecompliceerd deze meeuwen kunnen zijn, werd ooit gedacht dat Thayer's tot een totaal andere soort behoorde, de Zilvermeeuw.

Het belangrijkste onderscheid tussen de ondersoorten van IJsland, Kumlien en Thayer ligt in hoe donker de vleugeltips zijn bij volwassenen. Sommige westerse vogels (Thayer's) hebben volledig donkere vleugeltips; anderen in jap Canada en Groenland (IJsland of "glaucoides" ondersoorten) kunnen volledig witte vleugeltips hebben, en er is een aantal variatie daartussenin.

De oudste geregistreerde IJslandse meeuw was minstens vier jaar, acht maanden oud toen hij levend in het wild in jap Canada werd gezien en door zijn band werd herkend.

Ze broeden op kliffen aan de kust in het hoge noordpoolgebied en foerageren in open water tussen pakijs.

In de winter gebeuren ze langs kusten en foerageren nabij de kust, op kusten, en in het algemeen op grasvelden, landbouwvelden en vuilstortplaatsen.

Volwassenen hebben weer bleekgrijs en vleugels, een gele snavel en een witte kop en nek die in het winterkleed bruinachtig kunnen worden.

Vleugeltips zijn buitengewoon variabel, meestal grijs tot wit in het oosten en donkerder in het westen.

De jonge exemplaren zijn licht tot middenbruin gevlekt met wit; onvolwassen hebben lichtgrijze ruggen met gevlekte bruinachtige vleugels en donkere betalingen. De poten zijn roze in alle leeftijden.

De beslissing is een ‘lachende’ kreet als een zilvermeeuw, maar dan met een verhoogde toon.

Zoals de meeste Larus-meeuwen zijn dit alleseters, die vis, weekdieren, slachtafval, restjes en eieren eten.

Ze foerageren terwijl ze vliegen, maaltijden uitkiezen op of gewoon onder de waterbodem, en dus voeden ze ook tijdens het wandelen of zwemmen.

Hun opruimgewoonten zorgen ervoor dat ze vaak vuilstortplaatsen, rioolwinkels en locaties zijn waar vissen worden schoongemaakt.

IJslandse meeuwen zijn gestroomlijnde vliegers met behoorlijk snelle vleugelslagen. Ze foerageren meestal door laag over het water te vliegen en naar beneden te duiken om vis of verschillende maaltijden te selecteren zonder een touchdown.

De IJslandse meeuw bestaat uit drie ondersoorten die het meest opvallen door de kleur van de vleugeltips.

De soort “IJsland” broedt in Groenland en overwintert voornamelijk in de Noord-Atlantische Oceaan (samen met IJsland). Het heeft zeer bleke tot volledig witte vleugeltips.

De ondersoort van de “Kumlien's” is de vorm die het meest in de winter wordt gezien aan de oostkust van Noord-Amerika. Zijn vleugelpunten verschillen van bijna wit tot grijs.

De "Thayer's" soort (hoewel van een aparte soort tot 2017) winters aan de westkust van Noord-Amerika.

De IJslandse meeuw heeft vaak nauwelijks donkere vleugels, donkergrijze tot zwarte vleugeltips en in de winter zware strepen of vlekken op de bovenkant en nek.

Er is een aantal overlappingen tussen elk van deze variëteiten, en een paar mensen kunnen niet zomaar in een ondersoort worden geplaatst, voornamelijk gebaseerd op het verenkleed van IJslandse meeuw en anderen.

Bekijk de video: Online workshop: hoe determineer je grote meeuwen? Deel II (Juli- 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send