Vogelfamilies

Puffin Bird Beschrijving en feiten

Pin
Send
Share
Send
Send


Papegaaiduikervogel is drie kleine soorten alciden die pelagische zeevogels worden genoemd en die zich voornamelijk voeden door in het water te duiken. 60% van de papegaaiduikers ter wereld nestelt zich in de buurt van IJsland en leeft op de open oceaan.

Papegaaiduikervogels broeden in grote kolonies op kustbergen of kusteilanden, nestelend in rotsen of op oude grond.

Twee rustige, plukjes papegaaiduikers en gehoornde papegaaiduikers zijn te vinden in de Noord-Pacifische en Atlantische papegaaiduikers in de Noord-Atlantische Oceaan.

Alle papegaaiduikersoorten zijn overwegend zwart of zwart en hebben een wit verenkleed, een gedrongen bouw en een groot snuifje.

Na het broedseizoen bespoten de papegaaiduikers de kleurrijke buitenkant van hun snavels, waardoor een kleine en dubbele kin achterbleef.

Hun korte vleugels van de papegaaiduiker zijn aangepast om te zwemmen met een vliegtechniek van zinken. In de lucht vliegen ze met hun vleugels snel (400 keer per minuut) naar de bodem van de oceaan.

Wetenschappers maken zich zorgen over een aanzienlijke vermindering van het aantal papegaaiduikers in Shetland.

Omschrijving

Papegaaiduikervogel is gedrongen, kleine gevleugelde en kortbenige vogels, zwarte bovenkant en witte of bruingrijze onderkant.

De kop heeft een zwarte hoed, het gezicht van de papegaaiduiker is in wezen wit en de poten zijn oranjerood. Tijdens het broedseizoen is de snavel groot en kleurrijk.

De kleurrijke buitenkant van de papegaaiduikersnavel wordt uitgespreid na het broedseizoen en onthult hieronder nog een klein en echt dollarbiljet.

Hoewel papegaaiduikers uitgesproken zijn in hun voortplantingskolonies, zijn ze op zee neutraal. De papegaaiduiker bevindt zich relatief hoog in het water, meestal 10 meter (33 voet) vergeleken met 1,6 meter (5,2 voet) in vergelijking met andere meters.

Fokken

Papegaaiduikervogelrassen in kust- en eilandkolonies; Verschillende huidige of voormalige broedplaatsen op het eiland worden papegaaiduikereilanden genoemd.

Mannelijke Atlantische papegaaiduikers nestelen en vertonen een sterke nest-site-trouw. Beide geslachten met gehoornde papegaaiduikers helpen bij het creëren van hun nest.

De gerijpte gehoornde papegaaiduiker is meestal ongeveer 1 meter diep en eindigt aan het einde van een kamer, terwijl de tunnel naar de Tuft Puffin Aged wel 2,75 m lang kan zijn.

De nestlaag van bosjes en Atlantische Papegaaiduiker is zachte grond, waarin tunnels worden uitgegraven; De broedplaatsen van gehoornde papegaaiduikers daarentegen zijn rivierkreeften op de kliffen.

De Atlantische papegaaiduikerstruiken zijn meestal bekleed met materiaal zoals gras, bladeren en veren, maar soms zijn ze niet plakkerig.

Atlantische papegaaiduikereieren zijn meestal roomwit, maar af en toe zijn de eieren bekleed.

Waar konijnen broeden, broeden soms Atlantische papegaaiduikers op konijnen.

Papegaaiduiker vormt langdurige hechtingsrelaties of relaties. Het vrouwtje legt een enkel ei en beide ouders broeden het ei uit en voeren het kuiken (of “blazen”).

De broedende ouder houdt het ei tegenover zijn broedplek vast. De kippen vriezen 's nachts.

Na te zijn ontsnapt, brengen de ratten de eerste jaren van hun leven op zee door, waarna ze na ongeveer vijf jaar weer gaan broeden. Van papegaaiduikers is bekend dat ze broeden vóór de leeftijd van drie jaar.

Na het fokken strekken drie papegaaiduikersoorten zich in de winter uit naar de zee, meestal ver van de kust en ten zuiden van het broedgebied.

IJsland is de thuisbasis van de meeste papegaaiduikers in de Atlantische Oceaan, met ongeveer acht miljoen mensen. De grootste kolonie van enkele papegaaiduikers ter wereld bevindt zich in IJsland, Westman Island.

Op 20-jarige leeftijd schatten wetenschappers het aantal woningen op 1,5 miljoen, en de meeste mensen schatten dat er wel 5 miljoen zouden kunnen zijn.

Opvoeding

Zoals veel rassen, eet de papegaaiduiker zowel vis als zoöplankton, maar voedt hun kalveren meerdere keren per dag voornamelijk met kleine zeevis.

Tot de prooisoorten van de Atlantische papegaaiduiker behoren Sandhill, Herring en Lodde. In plaats van ingeslikte vissen te vervangen door papegaaiduikers, kan het individuele vasthouden aan het vermogen om meerdere (soms meer dan een dozijn) kleine vissen tegelijk vast te houden, ze met meer voedselsterkte teruggeven dan vogels, omdat ze langzamer zijn dan één vis tegelijk kan dragen.

Dit gedrag wordt mogelijk gemaakt door hun unieke knijpscharniermechanisme, waardoor de bovenste en onderste bijtuiteinden een paar hoeken kunnen opvullen.

In 2019 observeerden dierexperts papegaaiduikers op twee verschillende geografische locaties en zichzelf krabben met stokken betekende dat de zeevogel de primaire mogelijkheid had om de apparatuur te gebruiken.

Bekijk de video: An Afternoon Photographing Puffins in Scotland (Juli- 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send