Vogelfamilies

Parasitaire Jaeger (Stercorarius parasiticus) profiel

Pin
Send
Share
Send
Send


Parasitaire jaeger, wetenschappelijke naam, Stercorarius parasiticus is een zeevogel. Behoort tot Stercorariidae van de Jager-familie en staat ook bekend als de Arctische jager, Arctische jager of parasitaire jager. Het woord "Jaeger" komt van het Duitse woord Jaeger, wat "jager" betekent.

De Engelse naam “Skua” komt van de farao's naam Skigvur, waar Skyevoy bekend staat om zijn vogelkolonie. De naam van Genos is Stercorreus Latijn en betekent "koeienmest".

Voedsel dat door andere vogels werd verspreid, werd ooit als uitwerpselen beschouwd als het werd gevolgd door pompoenen. Specifieke parasieten komen uit het Latijn en betekenen "parasieten".

Omschrijving

Detectie wordt bemoeilijkt door het bestaan ​​van langbenige Jaeger en Parasitaire jaeger en drieletterige morphs.

De korte, parasitaire kaken voor de squaw wegen 5-7 cm (4-5 inch), 107 10125 cm (42-49 inch) op de vleugels en wegen 300-650 gram (0,66-1,43 pond) bij het fokken. Volwassen staartstroom streamers zijn ongeveer 7 cm (2,8 inch) lang.

Light-morphs hebben volwassenen op een bruine rug, overwegend witte primaire huid met donkere buik en een witte "flits". Het hoofd en de nek zijn geel van kleur met een zwarte hoed en hebben een brandpuntprojectie.

Dark-morphs van dark-morphous adulten hebben donkerbruine en middelgrote veren die enigszins donker zijn met bleke buik, hoofd en nek. Er is een witte vleugelflits in alle maten.

Identificatie van adolescenten is problematischer en het is moeilijk om parasitaire jiggers te onderscheiden van langbenige jiggers. Parasitaire jaeger is minder verbrand dan de omvangrijkere, kortervleugelige en langerbenige parasitaire jaeger, die meestal warmer van kleur zijn met bruine tinten in plaats van grijs. Ze vertonen echter hetzelfde brede scala aan verenkleedveranderingen. De vlucht is meer Falcon-achtig.

De gebruikelijke roep voor deze vogel is het nasale dempwoord dat meerdere keren in de tentoonstelling wordt herhaald. Hun alarmoproep is een klein geluid.

Fokken

Deze soort is ontstaan ​​in Eurazië en het noorden van Noord-Amerika, met aanzienlijke populaties in het zuiden van Noord-Schotland.

Hij legt vier olijfbruine eieren op droge toendra's, hogere vruchten en broedeilanden. In de broedplaats blijft het stil, behalve tijdens het maaien en putnotities.

Net als andere spiesjes zal het de mens of het vossennest bereiken, hoewel het geen ernstige schade kan toebrengen, het is een beangstigende en pijnlijke ervaring. Het is een trekkende, tropische en winter in de oceaan in de zuidelijke oceanen.

Op de Britse eilanden broeden ze in Shetland en Orkney, Buiten-Hebriden, Sutherland, Caithness en verschillende eilanden van Argyle.

Opvoeding

Deze vogel voedt zich tijdens het broedseizoen met ratten, insecten, eieren, ratten en kleine vogels, maar het grootste deel van zijn dieet (vooral in de winter en migratie) wordt gemaakt met voedsel dat hij verwerft door andere vogels (voornamelijk meeuwen en terreinen) uit te broeden in een reeks genaamd kleptopericisme.

Behoud status

In 2018, nadat hun aantal drastisch was gedaald in het begin van de jaren 2000, werd Stercorarius parasiticus vermeld als bedreigd in IJsland vanwege de minste zorg in 2000.

Bekijk de video: Parasitic Jaeger Kleptoparasitizing (Juli- 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send