Vogelfamilies

Parakeet Auklet Feiten en identificatie

Pin
Send
Share
Send
Send


De parkietalklet heeft een breed scala van alle Alaska-auklet, maar heeft niet dezelfde grootte van vee als anderen in de zee of broedkolonies. Een korte duik en duik in zee, de Bearings Sea en de zomer aan de zuidkust van Alaska.

Loopt meestal in paren of kleine groepen. De parkietalklet is een kleine, intensieve zeevogel van ongeveer negen tot tien centimeter lang. Het heeft een donkerzwarte veer op zijn kop en rug, een witte nek en borst en een wit lichaam.

De parkietalk (Athiya socitakula) is een kleine zeevogel in de noordelijke Stille Oceaan. De parkietenalketten zouden op het geslacht Cycloarhynchus worden geplaatst, maar recente exemplaren en genetisch bewijs zouden op het geslacht Athias moeten worden geplaatst, waardoor het nauw verwant is aan de kuifuilen en in ieder geval aan de eitjes.

Het behandelt de boreale wateren van Alaska, Kamchatka en Siberië. Het broedt in de steile, opaal- en rotsvelden van het kusteiland en trekt in de winter naar het zuiden.

Omschrijving

De parkietalklet is een korte oranje snavel met een kleine (23 cm) auk die de vogel aanmoedigt om zijn intrigerende uitdrukking te uiten. Het verenkleed van de vogel is aan de bovenkant donker en aan de onderkant wit. Met een enkele witte pluim die uit de ogen wordt geprojecteerd. Er is een klein verschil tussen fok- en winterkleed.

De parkietalklet is een extreem vocale soort in de oorspronkelijke habitat, roept hem zodra hij het nest bereikt en duet hem wanneer zijn partner arriveert. Het wordt consequent het schurende oor genoemd (als een oscillator van caseïne en de effectiviteit ervan is onbekend, maar kan verband houden met het beschermen van het hol tegen indringers en het versterken van de band met zijn partner.

Gedrag en voortplanting

Parkietenalklet is buitengewoon sociaal in zijn broedkolonies.

Het voerseizoen van de buitenaardse octaal varieert, waarbij het broedseizoen de meeste kleine planktonische kreeftachtigen zoals eufausen, roeipootkreeftjes en vlokreeftjes omvat. Recent onderzoek toont aan dat het in sommige gebieden ook vatbaar is voor kwallen. Hij voedt zich vaak op aanzienlijke afstanden van de kolonie en zinkt tot 30 meter om zijn prooi te bereiken.

Het broeden begint in april en mei in kolonies die vaak worden gedeeld met andere alken. Dit paar legt een ei, dat maar een maand meegaat, de kip wordt 4 keer gevoerd gedurende ongeveer 35 dagen. Het kuiken ontsnapt 's nachts en vliegt alleen naar de zee.

Status en behoud

Hoewel parkietenalklets niet als een bedreiging worden beschouwd, zijn er schattingen van meer dan een miljoen mensen in de noordelijke Stille Oceaan. Het wordt niet verondersteld recentelijk te zijn afgenomen, maar kan in de toekomst worden bedreigd door roofdieren en olielozingen.

Bekijk de video: I Got Special Kind of Budgerigar (Juli- 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send