Vogelfamilies

Mus uil stem

Pin
Send
Share
Send
Send


​Glaucidium bolivianum zijn dieren die in 1991 zijn beschreven. Boliviaanse sychik is een vogelsoort uit de uilenfamilie. Lichaamslengte ongeveer 16 cm Oren zijn afwezig. Bekijken in.

Glaucidium bolivianum

Boliviaanse sychik is een vogelsoort uit de uilenfamilie. Lichaamslengte ongeveer 16 cm. Oren ontbreken. De soort komt voor in grijze, bruine en roodbruine kleurvarianten. Het "valse gezicht" is duidelijk. De bovenkant van het hoofd is dicht bedekt met witte vlekken en soms langwerpige vlekken. De achterkant is ook zwaar gevlekt. De buik is witachtig met donkere vlekken op de borst. De zijkanten van het lichaam zijn bedekt met donkere lengtestrepen. De ogen zijn gelig.

Uiterlijk lijkt het op Glaucidium jardinii, maar heeft het langwerpige vleugeltips en een duidelijk kortere staart. Glaucidium parkeri is kleiner en heeft een kortere staart. Ginger Owl is meestal groter dan Glaucidium bolivianum.

De soort komt voornamelijk voor op de oostelijke hellingen van de Andes van Noord-Peru tot Bolivia en Noord-Argentinië. Het is een sedentaire soort die leeft in bergachtige en mistige bossen die rijk zijn aan epifyten en wijnstokken, op een hoogte van 1000 tot 3000 m boven zeeniveau. Wijdverspreid in dichte mistige bossen.

Overdag minder actief dan andere Amerikaanse zanguilen. De activiteitsfase begint voornamelijk met het begin van de schemering. Het dieet bestaat voornamelijk uit insecten, maar ook uit kleine vogels en waarschijnlijk andere kleine gewervelde dieren. Het jachtgebied van de soort heeft een oppervlakte van 0,5 tot 1 hectare. Er is niets bekend over de biologie van de voortplanting.

Genres

© 2018. Voor alle vragen kunt u 24 uur per dag contact opnemen met de 24-uurs multichannel e-mail [email protected]

AdvMyuzik LLC heeft licentieovereenkomsten gesloten met de grootste Russische houders van auteursrechten en naburige rechten, namelijk: NCA LLC, LenGrad LLC, Creative Media LLC, Novy Mir LLC, Medialine LLC, Digital Project LLC "En anderen, in het kader waarvan de auteursrechthouders toestemming hebben verleend om de muziekinhoud te gebruiken door deze in digitale vorm via internet via de website https://mixmuz.ru openbaar te maken

Neem voor interactie met auteursrechthouders contact op via e-mail: [email protected]

Vergelijkbare artikelen

Latijnse naam:Glaucidium passerinum
Engelse naam:Te specificeren
Koninkrijk:Dieren
Een type:Akkoorden
Klasse:Vogels
Ploeg:Uilen
Familie:Uilen
Geslacht:Mus uil
Lichaamslengte:15-20 cm
Vleugel lengte:Te specificeren
Spanwijdte:35-40 cm
Gewicht:60 g

Beschrijving van de vogel

De lichaamslengte van een zanguil is van 15 tot 20 cm, de spanwijdte is 35-40 cm en het gewicht is ongeveer 60 g. De vogel heeft korte vleugels en een lange staart, een slecht ontwikkelde gezichtsschijf en geen ‘oren’ . De ogen zijn klein, de ogen zijn geel, de snavel is licht. De rug is bruinachtig of roestig gekleurd en bedekt met dwarsstrepen, de buik is licht, gestreept. Er zijn heldere strepen of lichte vlekken op de vleugels en staart. Een zittende vogel beweegt zijn staart op en neer.

Eigenaardigheden van voedsel van een zanguil

De zanguil jaagt zowel overdag als bij zonsopgang of in de schemering. Vogeljachtgebied van 1,5 tot 4 km². Het dieet van de uil omvat kleine zoogdieren, voornamelijk knaagdieren van muis (spitsmuis, hamster, grijze rat, lemming, veldmuis, bosmuis en huismuis) en zangvogels. De musuil valt moedig vogels en dieren van dezelfde grootte aan. Soms eet de uil alleen de kop van de gevangen prooi. Kuikens kunnen insecten eten.

Vogels hebben de neiging om voedselreserves in hun holtes te verzamelen, vooral in de winter. Daarom worden de overblijfselen van prooien, veren en huiden altijd gevonden onder de woonplaats van de uil. Bovendien bezoekt de kleine jongen in het koude seizoen graag vogelvoeders, waar hij wacht op mezen, goudvinken en mussen.

Vogel verspreidde zich

Mussenuilen zijn zeer wijdverspreid - op alle continenten, met uitzondering van Australië.Een bijzonder grote soortenrijkdom van vogels wordt waargenomen in Zuid- en Midden-Amerika. Steenuilen leven op verschillende plaatsen en klimatologische omstandigheden - in de taiga, tropische bossen en zelfs woestijnen.

Mus Uil (Glaucidium passerinum)

Een kleine uil met een lichaamslengte van 15 tot 19 cm, een spanwijdte van 35-40 cm, een vleugellengte van 9 tot 11 cm en een gewicht tot 80 g. Vrouwtjes zijn groter dan mannetjes. De rug is grijsbruin of donkerbruin, met witte strepen en een wit dwarspatroon op de vleugels. De buik is wit met bruine lengtestrepen. Donkere vlekken bevinden zich aan de zijkanten van het struma en de borst. De staart is grijsbruin met vijf smalle witte lengtestrepen. Het hoofd is klein, rond, afgeplat, geen ‘oren’. De gezichtsschijf is slecht ontwikkeld. Het hoofd is grijs met bruine vlekken, witte en bruine oogringen en korte witte "wenkbrauwen". De iris is geel. De snavel is groot, geel. De tenen zijn gevederd tot krachtige zwarte of gele klauwen.

Het leefgebied van de soort omvat Europa en Azië, waar de vogel sedentair is en alleen in koude winters naar het zuiden trekt. Leeft in naaldbossen in de bergen.

Turkse uil (Glaucidium brodiei)

De lichaamslengte van de vogel is 15-17 cm. De spanwijdte is maximaal 38 cm. Het gewicht is niet groter dan 80 g. De kop is grijsbruin van kleur met witte vlekken. Er zijn geen ‘oren’. De rug is grijsbruin met donkere en lichte dwarsstrepen. Witte "wenkbrauwen" worden uitgesproken op het hoofd en een witte vlek bevindt zich op de keel. Er is een "vals gezicht" op de achterkant van het hoofd.

De soort nestelt in eiken- en naaldbossen in India, China, Pakistan en Taiwan, op hoogtes van 600 tot 3000 m.

Gnome California Passerine Owl (Glaucidium californicum)

De soort komt veel voor aan de westkust van Noord-Amerika, variërend van British Columbia en Zuid-Alaska tot Zuid-Californië en Arizona en Noord-Mexico. Uiterlijk ziet het eruit als een gewone musuil.

Kaapse Passerine Uil (Glaucidium capense)

Lichaamslengte tot 20 cm Vrouwtjes zijn groter dan mannetjes.

De vogel leeft in Angola, Botswana, Congo, Malawi, Mozambique, Namibië, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Afrika en Swaziland. Woont in bossen in de buurt van waterlichamen.

Brownback Syk (Glaucidium castanotum)

De soort is een enlemik van Sri Lanka, waar hij leeft in tropische regenwouden op hoogtes tot 6500 m.

Dit is een kleine uil met een lichaamslengte tot 19 cm, kastanjebruin met strepen.

Costa Ricaanse dwergsandwich (Glaucidium costaricanum)

De lichaamslengte van de vogel is maximaal 15 cm. Er zijn geen ‘oren’. De gezichtsschijf is bleekbruin of geelachtig bruin met rode vlekken en dunne strepen. De wenkbrauwen zijn witachtig. Op de achterkant van het hoofd zit een "false face" -patroon: twee zwarte vlekken met een witte rand. De rug is gevlekt, de buik is witachtig.

De soort komt veel voor in Midden-Amerika, van Costa Rica tot Panama. Een inwonende vogel die leeft in bergachtige en mistige bossen op een hoogte van 900 m boven zeeniveau.

Koekoek Passerine Owl (Glaucidium cuculoides)

Lichaamslengte tot 23 cm, verenkleed in bruinwitte tinten.

Het leefgebied omvat de noordelijke landen van Zuid-Azië (India, Nepal, Bangladesh, Pakistan) en Zuidoost-Azië (Myanmar, Thailand, Noord-China, Cambodja, Laos, Vietnam).

Dwergmus Uil (Glaucidium gnoma)

Lichaamslengte van 15 tot 17 cm, spanwijdte ongeveer 20 cm, gewicht tot 60 g Dorsum donkerbruin met witte vlekken. De staart is lang, donker, versierd met dunne witte strepen. De buik is wit met zwarte lengtestrepen. De klauwen zijn zwart, de snavel is bleekgeel. Het hoofd is rond, zonder ‘oren’, de gezichtsschijf is slecht ontwikkeld. Ogen zijn geel. Er is een "vals gezicht" op de achterkant van het hoofd.

De vogel nestelt in het zuidoosten van Arizona, in de hooglanden van Mexico tot Panama, Guatemala en Honduras. Bewoont bergachtige gemengde en naaldbossen.

Kaapse dwerg Sych (Glaucidium hoskinsii)

Lichaamslengte ongeveer 16 cm Het hoofd is rond zonder ‘oren’. Het verenkleed van boven is van lichtbruin tot grijsbruin. De buik is gestreept. Vooral het "valse gezicht" wordt uitgesproken.

De soort komt voor in het zuiden van Mexico, waar hij sedentair is. Bewoont dennen- en eikenbossen op een hoogte van 1500 tot 2100 m.

Andes plataan (Glaucidium jardinii)

Lichaamslengte tot 16 cm Er zijn geen ‘oren’. Het verenkleed is donkerbruin of roodachtig van kleur.De vleugels zijn lang, rond. Het hoofd is vlekkerig. Op de hals zit een witte vlek. De "wenkbrauwen" zijn wit. Er is een "vals gezicht" op de achterkant van het hoofd.

Woont in Venezuela, Colombia, Ecuador. Een sedentaire soort, de bewoner leeft in bergachtige en mistige bossen op hoogtes van 2000 tot 3500 m boven zeeniveau.

Kleine musuil (Glaucidium minutissimum)

Lichaamslengte van 12 tot 14 cm, gewicht tot 45 g De gezichtsschijf is zwak uitgedrukt, er zijn geen ‘oren’. Er is een "vals gezicht" op de achterkant van het hoofd. Er zijn rode vlekken rond de ogen, witte "wenkbrauwen" boven de ogen. Dorsum roodbruin met kleine witte vlekjes. De staart is bruin met witte strepen. Op de keel zit een witte vlek met een rode rand. De buik is lichtgrijs of wit met rode strepen. De snavel is geelgroen, de klauwen zijn grijs.

De soort komt veel voor in Mexico, Brazilië, Paraguay, Argentinië. Het leeft in groenblijvende tropische en subtropische bossen.

Pareluil (Glaucidium perlatum)

De lichaamslengte van de vogel is van 17 tot 20 cm, het gewicht is van 68 tot 147 g Het verenkleed op de rug is bruin met lichte parelvlekjes. De buik is wit met bruine strepen. Het hoofd is bruin. Er is een "vals gezicht" op de achterkant van het hoofd. De ogen zijn geel. De snavel is geel, de klauwen zijn zwart.

Het leefgebied van de soort omvat Afrikaanse landen als Senegal, Gambia en Zuid-Mauritanië, Mali, Nigeria, Tsjaad, Soedan, Ethiopië, Eritrea, Somalië.

Oerwouduil (Glaucidium radiatum)

Lichaamslengte tot 20 cm, spanwijdte ongeveer 25 cm De rug is bruin met lichtrode strepen in het hoofd- en nekgebied. De vleugels zijn rond, donkerrood van kleur met brede strepen en witte uiteinden. De staart is donkerbruin met smalle witte strepen. De wangen, nek, kin en borst zijn aan de bovenkant wit. Snavel en poten zijn groenachtig beige, ogen zijn goudgeel, klauwen zijn zwart.

De soort komt veel voor in India, Nepal, Bhutan, Sikkim, Bangladesh, Birma en Sri Lanka.

Cubaanse uil (Glaucidium siju)

De vogel bereikt een lengte van 17 cm, de kop is rond, zonder ‘oren’, met een ‘vals gezicht’ op de achterkant van het hoofd. De achterkant is bruin, gestreept. Er zijn buffachtige plekken op de borst en zijkanten. De ogen zijn geel.

De soort is endemisch op de eilanden van Cuba. Het is een zittende vogel.

Een mannetje en een vrouwtje van een zanguil: de belangrijkste verschillen

Seksueel dimorfisme is niet typerend voor de zanguil. Bij sommige soorten zijn vrouwtjes groter dan mannetjes, maar ze zijn altijd hetzelfde in verenkleur.

Mus uil reproductie

Het broedseizoen voor de kleine honden begint in februari en duurt tot mei. Vogels zijn monogaam en paren voor het leven.

Aan het begin van de paring zingt het mannetje niet ver van de broedplaats en roept het vrouwtje. Zijn lied is een melodisch gefluit, het is te horen voor het donker, bij slecht weer en overdag. Het mannetje kan meer dan een uur zonder pauze zingen, 's avonds luider dan' s ochtends. Samen met het aangetrokken vrouwtje vliegt het mannetje rond zijn territorium en toont hij nestplaatsen. Steenuiltjes zijn erg gehecht aan dergelijke plaatsen en gebruiken ze al jaren op rij.

Als nest gebruikt de zanguil oude spechtennesten op naaldbomen of berken, espen of beuken. Het gevonden nest van het paar ruimt op en rust uit.

Een legsel bevat 2-3 tot 4-7 eieren. Eieren zijn wit, gelegd met tussenpozen van 2 dagen. De incubatie begint pas als het laatste ei is gelegd. De incubatietijd is ongeveer 29 dagen, op dit moment verlaat het vrouwtje het nest 's avonds of' s ochtends als ze eten gaat halen, maar meestal geeft het mannetje haar te eten. Tijdens de incubatie breidt het vrouwtje het nest uit met behulp van haar snavel.

Het vrouwtje beschermt kleine kuikens in het nest gedurende de eerste 10 dagen van hun leven, omdat op dit moment hun ogen opengaan. Kuikens worden geboren in witte pluisjes, die donkerbruin worden. Het mannetje blijft zowel het vrouwtje als het nageslacht voeden. Kuikens verlaten het nest op de 30-34ste dag. En na een paar dagen verlaten ze het nest samen met het vrouwtje, dat ze een week voedt, en dan zorgt het mannetje voor het nageslacht en voor de kuikens voor nog eens 4-6 weken. Daarna beginnen jonge vogels aan hun onafhankelijke leven.

Steenuiltjes bereiken geslachtsrijpheid op de leeftijd van 1 jaar.

De stem van een musuil

De stem van een mus uil lijkt op een mus tjilpen, waarin gefluister en fluitende geluiden te horen zijn. Het lied - sonoor en duidelijk, en niet doof, zoals de meeste uilen, is te horen op een afstand van enkele kilometers.

Interessante feiten over de vogel

  • Uilkuikens worden om de beurt geboren, maar verlaten tegelijkertijd het nest. Als ze het nest voor het eerst verlaten, vliegen ze ongeveer 10 m, wat best veel is voor dergelijke kruimels. Jonge vogels roepen hun ouders met een speciaal fluitje, als ze horen, snelt het mannetje of het vrouwtje onmiddellijk te hulp.

Pin
Send
Share
Send
Send