Vogelfamilies

Amerikaanse Torenvalk (Falco sparverius) Vogelprofiel

Pin
Send
Share
Send
Send


Amerikaanse torenvalk, wetenschappelijke naam Falco sparverius is de kleinste en meest voorkomende valk in Noord-Amerika. Het heeft ongeveer twee tot één dimensie in grootte in vergelijking met ondersoorten en geslachten, verschillend van de grootte van een rouwduif in het gewicht van een blauwe inventaris.

De Amerikaanse torenvalk komt ook voor in Zuid-Amerika en is een gevestigde soort die zeventien ondersoorten heeft ontwikkeld om zich aan te passen aan verschillende omgevingen en habitats in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse torenvalk vertoont seksuele intimiteit qua grootte (vrouwtjes zijn matig groter) en verenkleed, hoewel beide geslachten zich aan de achterkant van de penis bevinden met een opvallende veer die opvallend en aantrekkelijk is en vergelijkbaar is voor adolescenten.

De Amerikaanse torenvalk speurt meestal de grond af op prooien in de lucht en op een energiebesparende manier jaagt hij ook op de lucht. Het draait soms in de lucht met snelle vleugelslagen als het de jacht ingaat. Zijn dieet omvat meestal sprinkhanen en andere insecten, teken, ratten en kleine vogels (bijv. Mussen).

Dit uitgebreide dieet heeft bijgedragen aan het wijdverbreide succes als soort. De Amerikaanse torenvalk nestelt zich in bomen, kliffen, gebouwen en andere constructies. Het vrouwtje legt drie tot zeven eieren die helpen bij het verbranden van beide geslachten.

Het reproductiegebied strekt zich uit van Noord-Canada tot Midden- en West-Alaska tot Nova Scotia en door Zuid-Amerika tot Zuid-Mexico en het Caribisch gebied. De Amerikaanse torenvalk is een inheemse fokker van Midden-Amerika en wordt overal in Zuid-Amerika verspreid.

In Canada en Noord-Amerika reizen de meeste vogels in de Verenigde Staten in de winter naar het zuiden. Dit is de occasionele intimiteit van West-Europa.

Op basis van uiterlijk en gedrag werd het beschouwd als een lid van de Europese en Afrikaanse torenvalk die jarenlang in de Falco-soort was gekleed, maar uit DNA-analyse bleek dat de Amerikaanse torenvalk eigenlijk genetisch verwant is aan de grotere Amerikaanse valk, zoals de aplomado, de slechtvalk. en de Prairie Falcons.

Hoewel de naam van de soort als gevolg van deze genetische analyse niet is veranderd, is het niet echt een oogarts in fylogenetische zin.

In plaats daarvan liet het proces van evolutionaire evolutie, zoals echte torenvalken, het achter in dezelfde fysieke eigenschappen en prooipatronen om te passen bij een kleine prooisoort vergelijkbaar met het ecosysteem.

De Amerikaanse torenvalk is een veel voorkomende vogel, vooral gebruikt door nieuwkomers in de valkerij. Hoewel niet zo krachtig als veel andere, grotere Falcons, maken Falconer's precisietraining en gewichtsbeheersing veel Amerikaanse Torenvalken af ​​en toe succesvol tegen vogels met bijna twee keer zoveel succes, waarbij ze af en toe hun eigen gewicht winnen tegen de vogels.

Omschrijving

Volgens de traditionele classificatie is American Kestrel de kleinste maker in Amerika. De Amerikaanse torenvalk is sexier, hoewel er enige overlap is in de kleur van het verenkleed tussen de geslachten. De lengte van de vogel is van 22 tot 31 centimeter (8,7 tot 12,2 inch), rechts van 51-161 cm (20-24 inch).

De vrouwelijke Amerikaanse torenvalk is groter dan mannetjes, minder dan grote valken, maar groeit gewoonlijk tot ongeveer 10% tot 15% van een stam, met meer noordelijke ondersoorten die naar grotere afmetingen neigen, met een grotere noordelijke vrouw die de grootte verdubbelt van de kleinere zuidelijke mannetjes met mannetjes die over het algemeen 1-300 wegen. Gram (2,5-1,5 oz) en vrouwelijk 65 gram (3,0-5,8 oz). In standaardafmetingen is de spanwijdte 16-25 cm (6,3-8,3 inch) lang, de staart 11-15 cm (4,3 4,5,9 inch) en de tarsus 3,2-4 cm (1,3-11,6 inch).

Fysiek zijn Amerikaanse torenvalken langzamer en gespierder in vergelijking met grotere valken. De borstvinnenvluchtspieren van Amerikaanse torenvalk omvatten ongeveer 12% van zijn lichaamsgewicht, vergeleken met ongeveer 20% van krachtige vliegende valken, zoals slechtvalk.

De vleugels zijn matig lang, vrij slank en spits toelopend. Hun minder gespierde lichaamstype gaat gepaard met agressieve energieverslindende prooien, die veel energie aan de vleugel besteden en niet achter de lange staart van de vogel hoeven te jagen.

Vanwege hun grootte hebben ze sterke klauwen en stranden en kunnen ze snel prooien sturen. Hun slanke bouw en energiebesparende strategieën stellen hen in staat om minder dagelijks voedsel te consumeren dan dat ze sterker gespierd zijn, maar toch voldoende kracht hebben om roofvogels over het algemeen groter en soms groter te maken, met het succes van deze lichaamsstijl en jachttechniek in de hele Verenigde Staten.

Een groot bereik wordt vaak weerspiegeld in het hoge succes van de soort. De vlucht naar de Amerikaanse torenvalk is niet zo veel dramatischer en sneller dan de meer gespierde valk, zoals de massalins en slechtvalk, maar ze vereisen een efficiënte aanpassing en minder voedsel per dag, met een breder dieet van kleinere prooien, wat resulteert in meer van hen aanwezig zijn.

In tegenstelling tot veel andere hoogland soorten, verschillen de geslachten meer in verenkleed dan in grootte. Heren blauwgrijze gevleugelde zwarte vlekken en witte onderzijde met zwarte lagers.

De rug is onhandig met falen met de onderste helft. Het achterlijf en de flanken zijn wit met vlekken. De staart is ook stijf met witte of ruwe punten en een zwarte subterminale band. De rug en vleugels van de vrouwelijke Amerikaanse torenvalk zijn raar met donkerbruine kleurlagers. De onderzijde van de dames is creme tot bleekgeel met zware bruine slag.

De staart verschilt merkbaar van het mannetje en wordt gekleurd met talrijke smalle donkerzwarte balken. Adolescenten vertonen kleurrijke patronen als volwassenen. De kop is wit met een blauwgrijze bovenkant aan beide geslachten.

Aan elke kant van het hoofd zijn twee dunne, verticale blackface-markeringen, terwijl de andere Falcon een witte of oranje nek heeft aan elke kant met twee zwarte vlekken (ocelli). De effectiviteit van deze vlekken is controversieel, maar de meest algemeen aanvaarde theorie is dat ze als "valse ogen" fungeren en de vogel helpen beschermen tegen mogelijke aanvallers.

Vocalisaties

De Amerikaanse torenvalk heeft drie basiszang - "Clue" of "Kylie", "Whin" en "Cheater". "Clie" wordt gewoonlijk afgeleverd als een reeks snelle - cli, cli, cli, cli wanneer canstrelle gestoord of opgewonden is. Deze oproep wordt in verschillende situaties gebruikt en is van beide geslachten te horen, maar oudere vrouwen hebben meestal een lager stemniveau dan mannen.

De roep "janken" heeft voornamelijk te maken met eten, maar wordt ook uitgesproken tijdens geslachtsgemeenschap. "Bedrieger" wordt gebruikt bij activiteiten waarbij interactie tussen mannelijke en vrouwelijke vogels betrokken is, waaronder het voeren op de rechtbank, samenwonen en nesten. Nestvogels kunnen oproepen tot 16 dagen oud produceren.

Ecologie en gedrag

Amerikaanse torenvalken zijn te vinden in een verscheidenheid aan habitats, waaronder graslanden, veerboten, woestijnen en andere openingen in de Semopen-regio.

Ze zijn ook te vinden in zowel steden als buitenwijken. De woning van een kestler moet parken, open ruimte om te jagen en een grot (natuurlijk of door de mens gemaakt) om te nestelen omvatten. Van de Amerikaanse torenvalk poolcirkel tot de tropen van Midden-Amerika, de Andes varieert van 4.500 meter (14.800 voet) hoog tot het vermogen om in zeer uiteenlopende omstandigheden te leven.

De vogel wordt verspreid van Noord-Canada en Alaska naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika, Tierra del Fuego. Dit is de enige oftalmische cel in de Verenigde Staten, hoewel deze taxonomie genetisch niet correct is. In het VK, Denemarken, Malta en de Azoren is gemeld dat het onduidelijk is.

De Amerikaanse torenvalk van Canada en Noord-Amerika trekt in de winter meestal naar het zuiden, soms naar Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Vogels die ongeveer 35 ° noorderbreedte broeden, zijn over het algemeen het hele jaar door bewoners.

De transfer is ook afhankelijk van de lokale weersomstandigheden. De keuze van accommodatie voor winter torenvalken varieert per geslacht.

Tijdens het niet-broedseizoen worden vrouwtjes vaker in de open ruimte aangetroffen dan mannetjes. Een veel voorkomende verklaring voor dit gedrag is dat oudere vrouwen eerst in de gewenste woonruimte terechtkomen en mannen uitsluiten van hun territorium.

De Amerikaanse torenvalk gaat niet lang mee, met een levensduur van <5 jaar voor wilde vogels. De oudste gestreepte wilde vogel was 11 jaar en 7 maanden oud, terwijl in gevangenschap levende torenvalken 14-17 jaar konden overleven.

Volgens een onderzoek stierf 43,2% van de 1.355 mensen, inclusief directe slachting en roadkill, terwijl predatie (inclusief grote roofvogels) 2,5% bedroeg.

Deze cijfers zijn waarschijnlijk vertekend, hoewel er is gemeld dat het dodental over het algemeen wordt aangetroffen door mensen in bevolkte gebieden of nabijgelegen gebieden.

Opvoeding

Amerikaanse torenvalken voeden zich met grote aantallen kleine dieren zoals vogels, libellen, teken, ratten, bases en kleine vogels. Er is ook gemeld dat slangen, vleermuizen en eekhoorns zijn gestorven in het kasteel.

De Amerikaanse torenvalk is in staat om een ​​hoge bevolkingsdichtheid te behouden, althans gedeeltelijk, vanwege de brede reikwijdte van zijn dieet. De primaire methode om op Amerikaanse torenvalk te jagen, is door te nagelen en te wachten tot het slachtoffer dichtbij komt.

Kenmerkend is het park aan de kant van de weg of aan de kant van het veld in bijvoorbeeld bomen, bovengrondse hoogspanningskabels of afrasteringspalen.

Hij schiet, zwaait in de lucht met snelle vleugelslagen en speurt de grond af op jacht. Andere jachtstrategieën zijn onder meer laag op de grond vliegen of insecten en vogels in de lucht achtervolgen.

Jagers worden vaak op de grond gevangen, hoewel ze soms met vogels vliegen. Voor de aanval beweegt de Amerikaanse torenvalk karakteristiek zijn kop en staart, en vliegt dan rechtstreeks naar het slachtoffer om hem hoog te vangen.

Net als de bliksemschicht met rode poten, besparen Amerikaanse torenvalken energie op een prooi en kiezen ze zorgvuldig hun aanvallen op het succes en de tegenslag van succes. Tijdens het broedseizoen draagt ​​de vogel grote prooien terug naar zijn partner of jongere.

Een studie toonde aan dat een Amerikaans torenvalkpaar op een manier "neerstort" die de kosten van het verkrijgen van kracht in bepaalde situaties verlaagt. Als het slagingspercentage van de jacht in een bepaald gebied bijvoorbeeld aanzienlijk wordt verminderd, zal de vogel naar een ander gebied verhuizen.

Reproductie

Amerikaanse torenvalken rijpen in hun eerste lente door seks. In migrerende populaties bereiken mannetjes broedplaatsen vóór vrouwen, waarna vrouwtjes een partner selecteren. Paarverbindingen zijn vaak permanent. Permanente verbindingen gebruiken meestal nestplaatsen in latere jaren.

Dit geeft de vogels een voordeel ten opzichte van degenen die minderjarig zijn of binnenvallen, omdat ze al bekend zijn met het jachtveld, de buren, roofdieren en andere kenmerken van de site.

Mannen tonen een breed scala aan duikschermen om reclame te maken voor hun territorium en vrienden aan te trekken.

Deze displays bestaan ​​uit een paar beklimmingen en duiken, met drie of vier "cli" op hun hoogtepunt. De vrouwen staan ​​ongeveer een tot twee weken voordat ze het nest bereiken.

Er wordt gedacht dat het de ovulatie stimuleert. De overdracht van voedsel van mannetje naar vrouwtje is ongeveer één tot twee weken na het leggen van eieren gedurende ongeveer vier tot vijf weken.

Amerikaanse torenvalken nestelen zich in holtes, maar ze kunnen zich aanpassen aan verschillende nestomstandigheden. Ze geven over het algemeen de voorkeur aan natuurlijke holtes (zoals in de boom) met gesloten toppen en nauwsluitende ingangen die de meeste bescherming bieden voor eieren en peuters.

Amerikaanse torenvalk nestelt soms in gaten gemaakt door grote spechten of gebruikt verlaten nesten van andere vogels, zoals roodgeklede bliksemschichten, mergel en kraai. Ze staan ​​vermeld als klifhutten en bouwtoppen, evenals cactussen die nestelen in verlaten grotten. Amerikaanse torenvalken gebruiken meestal ook nestkasten.

Drie tot zeven eieren (meestal vier of vijf) worden ongeveer 24-22 uur apart gehouden. De gemiddelde grootte van het ei is 32 mm x 29 mm (1,3 in x 1,1 inch), 10% groter dan de lichaamsgrootte vogel.

Eieren variëren van wit tot crème met bruine of grijze vlekken. Incubatie duurt meestal 30 dagen en is voornamelijk de verantwoordelijkheid van het vrouwtje, hoewel mannetjes 15-220% van de tijd besteden aan verloren eitjes worden meestal vervangen door 11-12 dagen.

Het uitkomen duurt drie tot vier dagen. De jongen zijn verschillend en blijven pas vijf dagen later zitten en groeien erg snel en bereiken het gewicht van volwassen dieren na 16-17 dagen. Na 20-6 dagen ontwikkelen hun vleugels zich en kunnen ze het nest verlaten.

Jonge volwassen torenvalken kunnen broeden vanaf een leeftijd van één jaar en de soort duurt ongeveer drie tot vijf jaar in het wild.

In de woorden van de ecologie, het voortplantingspatroon van de Amerikaanse torenvalk neigt naar de "r selectie" -strategie van een kleine vogel. In de R / K-selectietheorie wordt aangenomen dat selectiedrukken de evolutie in een van de twee algemene richtingen sturen: R- of K-selectie.

R-geselecteerde soorten zijn diegenen die de nadruk leggen op hogere groeisnelheden, over het algemeen minder drukke ecologische niches absorberen en veel nakomelingen produceren, die elk een relatief lage overlevingskans hebben (bijv. Hoge R, lage K).

Daarentegen vertonen K-geselecteerde soorten habitatgerelateerde kenmerken in de dichtheid van cariës en zijn ze over het algemeen sterke concurrenten in de broedniche, die meer investeren in het lagere ras, die elk een relatief grotere overlevingskans hebben (bijv. , hogere k).

Van deze twee uitersten is de Amerikaanse torenvalk een van de weinige rapper-soorten die geneigd is opnieuw te worden geselecteerd.

Ze zijn in staat om te broeden op de leeftijd van één jaar, hebben een laag aantal niet-broedende volwassenen in de populatie en hebben grote broedsels.

Hun bevolkingsgroei is hoger dan die van de grotere rappers, die over het algemeen geneigd zijn om K-geselecteerd te worden.

Bekijk de video: HERKEN DE ROOFVOGELS (Juli- 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send