Vogelfamilies

Kleine stormvogel Oceanodroma monorhis

Pin
Send
Share
Send
Send



Een kleine, volledig donkere stormvogel. Er zijn geen leeftijds-, geslachts- en seizoensverschillen in verenkleed. Het hele lichaam is donkerbruin. Op het hoofd, de nek en de rug is er een licht grijsachtig, en aan de onderkant van het lichaam is er een rokerige bruine plaque. Vleugeldekveren zijn lichtbruin, slagpennen en staart zijn zwart. De snavel en poten zijn zwart. Eendags oude donzige kuikens zijn bedekt met bruingrijze dons en bereiken 20 mm aan de bovenkant van het lichaam; aan de onderkant is het korter en dichter. De snavel heeft een zwart uiteinde, de bovensnavel is witachtig roze aan de basis, de buizen zijn grijs, naar de zijkanten lichter. De onderkaak, met uitzondering van het uiteinde, is grijs. Poten zijn witachtig roze, schilden aan de voorkant van de tarsus en aan de bovenkant van de tenen - met een grijze tint. De klauwen zijn zwart.

Verspreiding

Kleine eilanden in de buurt van Vladivostok - de eilanden Verkhovsky en ongeveer. Karamzin. Buiten Rusland, eilanden langs de kust van Japan, het Koreaanse schiereiland en het schiereiland Shandong in China.

Habitat

Rassen op zee-eilanden, is alleen tijdens de broedperiode met land verbonden. Bij migraties trekt het naar de oceaanbodems. In Rusland bevindt de belangrijkste broedplaats zich op een helling die begroeid is met aartjes, alsem en rietgras van de grootste van de twee Verkhovsky-eilanden en beslaat bijna het hele oppervlak ervan. De gemiddelde dichtheid van nesten is 0,93 / 1 m2 (1988). Zeemeeuwen, oude mannetjes, neushoorns, papegaaiduikers en brilkoeten broeden hier ook. Hij rangschikt nesten in holen, die hij graaft in een laag gras dicht bij het aardoppervlak, en in nissen tussen stenen. Bezet af en toe de oude holen van de papegaaiduikerneushoorn en de oude man. De bak is bekleed met droog gras en kleine steentjes.Beide partners broeden een enkel ei uit. Kuikens blijven in holen tot vorst en sneeuwval. Het overlevingspercentage van kuikens is ongeveer 61% (1985). In de broedkolonie zijn vogels alleen 's nachts actief.

Aantal

Het aantal reproductieve delen van de wereldbevolking bedraagt ​​niet meer dan 135 duizend individuen. Het grootste deel ervan - 129 duizend - is geconcentreerd in de drie grootste continentale koloniën. Twee daarvan bevinden zich in het zuidwesten. de kust van het Koreaanse schiereiland op de eilanden Kugul (46165 paar) en Chilbal (9932 paar), de derde - in Rusland op de eilanden Verkhovsky. Ongeveer 1000 vogels nestelen in Japan. Op de grotere Verkhovsky-eilanden werden in 1966 ongeveer 11.000 broedparen geteld. In 1985 waren er 7500 en in 1988 8370 vogelsparen (4 proefvelden van elk 5 m2 met daaropvolgende extrapolatie). Op het kleine eiland Verkhovsky en op het eiland. Karamzin, niet meer dan 100 paar nestelen. Ondanks het hoge en vrij stabiele aantal van deze vogels, bestaat er een reële dreiging van vernietiging van de Russische populatie. De Verkhovsky-eilanden bevinden zich in het recreatiegebied van Vladivostok en worden gedurende het warme seizoen door mensen bezocht. Als gevolg van de excursies blijven er tientallen, soms honderden vernielde nesten in de koloniën. dunne gewelven van holen zijn niet bestand tegen het gewicht van een persoon. Daarnaast wordt de automatische vuurtoren op de top van het Big Island periodiek gerepareerd, waardoor meer dan duizend nesten vertrappeld worden. In het centrum van de kolonie stormvogeltjes is een krachtbron voor de vuurtoren geplaatst, die zorgt voor een hoge achtergrondstraling (15.000 mcr / uur).

Veiligheid

Het is opgenomen in de IUCN-96 Rode Lijst, bijlagen van bilaterale overeenkomsten tussen Rusland en Japan, de DVK en de Republiek Korea over de bescherming van trekvogels. In 1984 werden de eilanden Verkhovsky uitgeroepen tot natuurmonument als broedplaats voor de kleine stormvogel.Het is noodzakelijk om de Verkhovsky-eilanden op te nemen in het Far Eastern Marine Reserve.

Pin
Send
Share
Send
Send