Vogelfamilies

Elegante Stern (Thalasseus elegans) Beschrijving

Pin
Send
Share
Send
Send


De elegante stern, wetenschappelijke naam Thalasseus elegans is een stern binnen het huishouden Laridae. Het broedt aan de Pacifische kusten van het zuiden van de Verenigde Staten en Mexico en winters in het zuiden tot Peru, Ecuador en Chili.

Met deze elegante sternsoort wordt rekening gehouden met Close to Threatened omdat er beperkte variatie is in de fokkerij, waarbij meer dan 90% van de broedende inwoners beperkt is tot één enkel eiland.

Het is meestal een onderwerp van enorme schommelingen in de bewoners als reactie op klimatologische resultaten, en kan mogelijk negatief worden beïnvloed door lokale weersveranderingen, menselijke indringers en overbevissing.

Elegante sternafmeting:

Inwonerspatroon: stabiel

Omvang van incidentie (fokkerij / bewoner): 240.000 km2

Nation endemisch: Nee

Attributen

Landmassasortering - continent
Realm - Nearctic
Realm - Neotropisch
IUCN Ecosystem - Marien bioom

Deze elegante stern soort broedt in zeer dichte kolonies op kusten en eilanden, samen met Isla Rasa [2] en Montague Island (Mexico), en uitzonderlijk landinwaarts op geschikte massieve zoetwatermeren nabij de kust.

De elegante stern nestelt zich in een vloerschraap en legt één tot twee eieren.

In tegenstelling tot de kleinere witte sterns, is het niet erg agressief tegenover potentiële roofdieren, rekenend op de enorme dichtheid van de nesten (meestal slechts 20-30 cm opzij) en nestelt in de buurt van verschillende extra agressieve soorten gelijk aan Heermann's meeuwen om uit de buurt te blijven van predatie .

De elegante stern voedt zich door duikend op vis, bijna altijd uit de oceaan, zoals de meeste Thalasseus-sterns.

Het duikt normaal gesproken onmiddellijk, en nooit vanaf de "stepped-hover" die de voorkeur geniet van de Noordse stern. Het verschaffen van vis door het mannelijke aan het vrouwelijke is een onderdeel van de vrijage-show.

Deze Pacifische soort is naar West-Europa afgedwaald als een ongewone zwerver bij een verscheidenheid aan evenementen, heeft zich in Spanje genesteld en heeft zich gekruist met de Grote Stern in Frankrijk; Mogelijk is er in januari 2006 nog één bestand van Kaapstad, Zuid-Afrika, het primaire bestand voor Afrika.

An Elegant Tern werd in juni 2017 opgenomen op de Britse eilanden, in Pagham, West Sussex.

Etymologie

Het huidige geslacht van de titel van elegante stern is afgeleid van het Grieks Thalassa, "zee", en elegans is Latijn voor "elegant, aardig". Het geslacht is ontstaan ​​toen het onderzoek van 2005 suggereerde dat de systematiek van de sterns evaluatie wilde.

Identificatie

Dit kan een middelgrote stern zijn, met een uitgestrekte, slanke oranje snavel, lichtgrijze bovenkant en witte onderkant.

Poten van een elegante stern zijn zwart. In de winter wordt het voorhoofd wit. Jonge elegante sterns hebben weer een meer scalier bleekgrijs. De beslissing is een kenmerkend luid raspend geluid als een Grote Stern.

Deze elegante stern kan mogelijk worden verward met de koninklijke stern of de stern van Forster, maar de koninklijke stern is groter en dikker gefactureerd en vertoont in de winter extra wit op het voorhoofd.

Uit variatie zal het ook gewoon worden verward met de kleine kuifstern. Zie ook oranje-gefactureerde stern, en de externe hyperlink onder.

Deze elegante sternsoort is boven iets bleker dan de kleine kuifstern met een witte (niet grijze) stuit, met een nauwelijks langere, extra slanke snavel met een duidelijke welving.

Het zwart van de kuif die vanaf de kruin naar beneden komt, strekt zich uit bij wijze van de aandacht en maakt een kleine zwarte "vlek" in de ingang van de aandacht.

Op Koninklijke Stern stopt de zwarte kuif van een elegante stern op het oog, en de kleine kuifstern heeft een veel minder ruige kuif.

Rechtvaardiging van Pink Checklist Class

Met deze soort wordt rekening gehouden met Close to Threatened omdat er beperkte variatie is in de fokkerij, waarbij meer dan 90% van de broedende inwoners beperkt is tot één enkel eiland.

Het is meestal een onderwerp van enorme schommelingen in de bewoners als reactie op klimatologische resultaten, en kan mogelijk negatief worden beïnvloed door lokale weersveranderingen, menselijke indringers en overbevissing.

Elegante stern Inwoners rechtvaardiging

De geschatte inwoners van de elegante stern zijn 51.000-90.000 mensen waarvan maar liefst 95% broedt op Isla Rasa in de Golf van Californië.

Minstens drie verschillende Mexicaanse eilanden worden niet minder dan soms gebruikt.

Evenals, broeden kleine populaties op Bolsa Chica (50-4.000 paren, voor het eerst geregistreerd in 1987) en in de baai van San Diego (500-800 paren).

Patroonverantwoording

De bewoners worden ervan verdacht dramatische schommelingen te ondergaan als reactie op El Niño Southern Oscillation-gebeurtenissen en daaropvolgende schommelingen in de vispopulaties.

Verspreiding en inwoners

Thalasseus elegans broedt langs de Pacifische kust van Zuid-Californië, VS, tot Baja California en de Golf van Californië, Mexico.

Er wordt aangenomen dat maar liefst 95% van de inwoners broedt op Isla Rasa in de Golf van Californië. Minstens drie verschillende Mexicaanse eilanden worden niet minder dan soms gebruikt.

Evenals, kleine populaties broeden op Bolsa Chica en in de baai van San Diego, Californië. Zomerseizoen van niet-broedvogels van Californië tot Costa Rica (AOU 1998).

Vogels overwinteren van Guatemala tot El Salvador, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador, Peru en Chili (AOU 1998).

Er zijn vitale schommelingen in de bewoners, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de gevolgen van El Niño Southern Oscillation (verergerd door overbevissing) op de overvloed aan prooien en bijgevolg het broedsucces.

Alleen de Isla Rasa-kolonie broedt jaarlijks, maar de fluctuaties zijn aanzienlijk lager dan een orde van grootte.

Ecologie

Deze soort broedt op vlakke rotsachtige gebieden en is sterk aan de kust gebonden. Het foerageert in kustwateren, estuariene habitats, zoutvijvers en lagunes, en sommige mensen wagen zich extra offshore in het niet-broedseizoen.

Gevaren

Dalingen binnen de visaandelen (bijv. Sardines) als gevolg van overbevissing, naast schommelingen in de voorraad als gevolg van El Niño-gelegenheden en afwijkingen van de temperatuur van de zeebodem, veroorzaken dramatische schommelingen binnen het aantal elegante sterns, naast grootschalige migraties naar nieuwe nestwebsites .

Van tevoren hebben de Elegante sterns bewezen dat ze overmatig constant zijn om te broeden op Isla Rasa, waarbij 90% van de inwoners op dit eiland broedde vóór 2000, zelfs in vijandige jaren.

Extra onlangs was er geen winstgevende nesting op Isla Rasa in 2003, 2009, 2010 of 2014, waarbij elk van die jaren werd voorafgegaan door seizoenen van bijzonder buitensporige visserij-inspanning.

Afwijkingen in de temperatuur van de zeebodem worden beschouwd als het belangrijkste probleem bij het uitzoeken van het aandeel van de sternbewoners dat weg nestelt van Isla Rasa en het omringende gebied, maar de visserij-inspanning en hele aanlandingen gedurende het vorige jaar hebben zelfs een grote indruk.

Momenteel, wanneer de anomalie van de oceaanbodem rond Isla Rasa meer dan 1 ° C is, wordt meer dan 70% van de nestbewoners van elegante sterns opgemerkt in drie Californische kolonies, met name in San Diego, in vergelijking met minder dan 20% in jaren met een anomalie van de zeebodemtemperatuur lager dan 1 ° C.

Hoewel menselijke verstoring op dit moment geen grote bedreiging voor deze soort zou moeten zijn, kan de indruk van verstoring op nestvogels toenemen, aangezien elegante sterns overgaan naar nest in aanvullende bevolkte gebieden, gelijk aan San Diego.

Ratten Rattus spp. waren een probleem op Isla Rasa tot hun winstgevende uitroeiing in 2009, waarna het aantal vogels vervijfvoudigde.

Het is onwaarschijnlijk dat ratten terugkeren naar Isla Rasa, maar aangezien Elegante Sterns naar nieuwe, veel minder beschermde broedplaatsen op het vasteland verhuizen, kunnen ze zwak zijn voor toekomstige effecten van invasieve soorten die gelijk zijn aan ratten.

Traditioneel werd de kolonie Isla Rasa bijna uitgeroeid door eggers. Dit werd onwettig in de jaren zestig en eindigde begin jaren tachtig, als zodanig is het onwaarschijnlijk dat het terugkeert naar Isla Rasa, maar het kan een bedreiging vormen voor nieuwe broedkolonies die nestelen in veel minder effectief beschermde gebieden.

Instandhoudingsmaatregelen

Volg de ontwikkeling van de bewoners door de hele kweek heen. Analyse hyperlinks tussen lokaal weer, visserij, beschikbaarheid van prooien en broedsucces.

Garantie bleef de efficiënte veiligheid van alle broedkolonies van de elegante stern voortzetten.

Bekijk de video: C elegans movement (Juli- 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send