Vogelfamilies

Family Snipe (lat

Pin
Send
Share
Send
Send


Japanse watersnip (Gallinago hardwickii) - een zeldzame watersnip die in het zuiden van het Verre Oosten van de Russische Federatie leeft.

Qua uiterlijk lijkt de Japanse watersnip op de gewone watersnip en op de houtsnip, daarom schieten veel jagers er per ongeluk op. Het verschilt van andere soorten snip, toegestaan ​​om te schieten, in zijn ietwat grote omvang, bijna zo groot als een duif (lichaamslengte 20-30 cm). De kleur van de Japanse watersnip is lichter dan die van de grote watersnip. De breedte van de extreme staartveren bereikt 5-6 mm, het verenkleed van de rug is geverfd in zwartachtige tinten, er zijn merkbare wazige strepen op de buik. Het verenkleed van het onderste deel van de vleugel is grijs, er zijn geen witte strepen bovenop. Deze soort kenmerkt zich door een lange, dunne, rechte snavel, vrij hoge poten en relatief lange vleugels. Tijdens het opstijgen geeft hij in de regel een scherpe kreet "Chuck!" Leidt een geheimzinnige levensstijl, vermijdt een persoon. Nesten in bamboestruiken. Wanneer een watersnip wordt gevonden, probeert deze eerst "te voet" te vertrekken en vliegt dan pas weg.

Verspreiding

Trekvogel: winters in Australië, Tasmanië, landen in Zuidoost-Azië.

Op het grondgebied van de RSFSR verscheen het noordelijke broedgebied van de watersnip relatief recent, in de jaren 40-50. XX eeuw. In de zomer werden de eerste paren Japanse watersnip voor het eerst waargenomen op de Kunashir- en Iturup-eilanden, op de Shikotan- en Zeleny-eilanden (Habomai).De snelle groei van de dichtbevolkte bevolking van China, Korea en Japan heeft blijkbaar de visie op de ontwikkeling van meer noordelijke gebieden geduwd. Op Sakhalin, zaaien. de grens van het bereik van de Japanse watersnip loopt aan de westkust langs de vallei van de rivier. Uglegorka en de buitenwijken van Shakhtersk, in het oosten. langs de kust kwamen de vogels naar de hal. Geduld bij de stad Poronaysk. Ze bewonen de gebieden die niet verder dan 20-30 km van de zeekust liggen. Met een hoge mate van waarschijnlijkheid kan worden gesteld dat de soort al tientallen jaren nestelt. Moneron. Actieve kolonisatie door Japanse watersnip van de continentale kust van Primorsky Krai, evenals de eilanden van de Peter de Grote Baai, begon in 1964, toen het ongeveer. Grote Pelis naar de gang. Peter de Grote, een broedpaar werd voor het eerst geregistreerd.

Reproductie

Het paren van mannetjes is nogal eigenaardig. Seksuele volwassenheid van Japanse watersnip vindt plaats op de leeftijd van 2 jaar. Het legsel bevat meestal 4 eieren. De basis van het dieet van de soort omvat bodem- en landinsecten, regenwormen, een kleine hoeveelheid graszaden en plantenscheuten.

Staat van instandhouding

De belangrijkste vijanden van de Japanse watersnip zijn de vos en de wasbeerhond, de nesten worden geteisterd door kraaien en mensen jagen er ook op.

Het wordt beschermd als een zeldzame soort op het grondgebied van Rusland. Het is opgenomen in de Rode Gegevensboeken van Rusland, de USSR, IUCN-96 Rode Lijst, Bijlage 2 van het Verdrag van Bonn, Bijlagen van bilaterale overeenkomsten tussen Rusland en Japan en de Republiek Korea inzake de bescherming van trekvogels, en andere Aziatische landen. Dankzij deze instandhoudingsmaatregelen constateerden ornithologen een lichte toename van het aantal soorten in de jaren 80-90.XX eeuw, vooral in het zuiden van Sakhalin, waar de soort vrij algemeen is geworden. Het totale aantal soorten op deze flyway wordt geschat op ongeveer 36 duizend individuen.

Pin
Send
Share
Send
Send