Vogelfamilies

Buteo trizonatus

Pin
Send
Share
Send
Send


© 2011 beautyofbirds.com - Alle rechten voorbehouden. Gebruiksvoorwaarden / copyrightbeperkingen

Avianweb LLC: | Wij respecteren uw privacy:

Let op: alle inhoud die op deze site wordt gepubliceerd, is commentaar of opinie en wordt beschermd onder vrije meningsuiting. Het is alleen bedoeld voor educatieve en amusementsdoeleinden en is op geen enkele manier bedoeld als vervanging van professioneel advies. Avianweb / BeautyOfBirds of een van hun auteurs / uitgevers aanvaarden geen verantwoordelijkheid voor het gebruik of misbruik van het gepubliceerde materiaal. Uw gebruik van deze website geeft aan dat u akkoord gaat met deze voorwaarden.

Youtube video

In de winter en in de lente-herfstmigraties werd de Ruigpootbuizerd waargenomen in de uiterwaarden van Maryinskaya en Brateevskaya, in de woestenij van Chaginskiye en nabij de oevers van de rivier de Moskva.

Ze vlogen laag boven de grond richting het zuiden. Na hun vlucht, twee dagen later, begon het koud weer.

De Ruigpootbuizerd wordt in Rusland gevonden als een nestelende inwoner van de kust van de Noordelijke IJszee.

Hij nestelt zich in de toendra, langs de steile oevers van de poolrivieren, en bouwt zijn pretentieloze, slordige nest uit kreupelhout.

In de winter trekt deze vogel naar de zuidelijke regio's, met name naar Oekraïne en de Noord-Kaukasus.

ganzen-ganzen vlogen laag boven de grond en haastten zich naar het zuiden. Buizerds vlogen erheen, gedreven door de snel naderende koudegolf. Ze vlogen voorbij in een dag zes. Ze hadden haast naar de Kuban.

In de buurt van Krasnodar is deze vogel in de winter vaak te zien op alfalfavelden, op palen langs wegen, zit hij vaak op struiken en bomen. In de uitlopers zijn deze enorme vogels te vinden bovenop oude witbladige populieren.

Gewoonlijk zitten vogels op de grond en kijken uit naar veldmuizen die uit hun holten rennen, maar sommige vliegen de lucht in en blijven met hun vleugels klapperend soms 20 seconden op één plek hangen.

In de Sovjet-Unie jagen slechts vier roofvogels - de torenvalk, de buizerd, de roodpootvalk en de buizerd - op deze manier. Door deze kenmerken zijn ze gemakkelijk te onderscheiden van andere roofdieren.

Gewoonlijk schudden Ruigpootbuizerds in de wind, omdat de wind de dikke vogel ondersteunt. Op een rustige dag moest ik de buizerd twee seconden zien trillen en toen over zijn hoofd rollen, niet in staat om op één plek in de lucht te blijven.

In de maag van een vogel kunnen maximaal vijf huismuizen worden gevonden. Ruigpootbuizerds slikken knaagdieren vaak heel door, en in deze vorm blijven ze vrij lang in de maag van de vogel.

De Ruigpootbuizerd is een zeer nuttige roofvogel en een versiering van het winterlandschap. Daarom heeft ze bescherming nodig. Het is niet moeilijk om de Ruigpootbuizerd te onderscheiden. Dit is de enige lichtgekleurde roofvogel die in de winter niet naar de zuidelijke landen vliegt, net als andere roofdieren met licht verenkleed (visarend, serpentijn, dwergarend, giergier).

Ruigpootbuizerds zijn gemakkelijk te onderscheiden van andere trillende vogels (Buizerd, Roodpootvalk en Torenvalk) door een goed zichtbare witte staart met een bruinbruine rand, een donkerbruine vlek over de witte borst en een groot bruin vierkant hieronder op de plooien van witte vleugels. Deze tekens zijn duidelijk zichtbaar met het blote oog, zelfs op grote hoogte.

Het meest karakteristieke kenmerk is een staart zonder strepen met een donkere rand en een lichtere basis. De veren op het hoofd zijn veel lichter dan de rest van het verenkleed, maar de kleur, net als die van de gewone buizerd, die er sterk op lijkt, is anders. Een zittende vogel is te herkennen aan de veren die de poten bijna tot aan de tenen bedekken. Flappen vaak.

Deze buizerd kijkt het liefst uit naar prooien tijdens de vlucht. Het welzijn van deze roofdieren hangt volledig af van de overvloed aan muriene knaagdieren die de basis vormen van hun dieet.

In de Arctische streken van Scandinavië is het broedsucces van Upland Buzzards bijvoorbeeld geheel afhankelijk van fluctuaties in het aantal lemmingen. Net als gewone buizerds in het noordelijke deel van het verspreidingsgebied, maken Upland Buzzards seizoensgebonden vluchten en brengen de winter buiten hun broedgebied door.

Verspreiding: toendra en bos-toendra van de hele poolzone. In augustus vliegen vogels naar het zuiden en in november verschijnen ze in beboste gebieden van Midden-Europa, waar ze overwinteren. In april zijn ze weer te vinden in het noorden in de broedgebieden.

Voortplanting: in mei maken vogels rituele vluchten over hun territorium en begeleiden ze met geschreeuw. Eind mei repareert de Ruigpootbuizerd een van de oude nesten en legt een nieuwe laag takken. Nesten bevinden zich meestal op rotsen, maar soms in bomen of direct op de grond.

Kuikens komen uit van eind juni tot begin juli en worden 30 dagen geïncubeerd.Het aantal eieren is afhankelijk van het aantal lemmingen, die als hoofdvoedsel dienen. In jaren waarin er veel lemmingen zijn, leggen vogels tot 7 eieren, als er maar heel weinig prooien zijn, legt het vrouwtje helemaal geen eieren.

De eerste 14 dagen voedt alleen de moeder de kuikens, daarna leggen beide ouders voer gewoon op de rand van het nest. In jaren dat er weinig lemmingen zijn, laaien er gevechten op leven en dood tussen de kuikens op vanwege voedsel, vaak overleeft slechts één kuiken.

Voedsel: allereerst lemmingen, de buizerd jaagt op hen vanuit een hinderlaag of kijkt uit naar prooien vanuit de lucht.

De Upland Buzzard is een middelgrote, dicht gebouwde roofvogel, vergelijkbaar met de buizerd (Buteo buteo). Top van oker tot bruin, met het hoofd en de nek lichter gekleurd, tot wit, met zwarte lengtestrepen.

De staart is boven en onder licht, veel lichter dan de kleur van de rug, tot wit met een brede preapical donkere streep en 1-4 smallere doffe strepen (hoe ouder de vogel, hoe meer strepen hij op de staart heeft). De onderkant is wit. Op de keel en zijkanten van de borst zijn er zwarte lengtestrepen, op de buik is er een zwarte band.

Op de plooien van de vleugel zijn er grote zwarte vlekken verbonden door een zwarte streep met een slinger op de buik, die langs de basis van de slagpennen loopt. Er is een smalle zwarte streep langs de rand van de slagpennen. Vluchtveren zijn wit, vaak met zwarte strepen. De tarsus is volledig bevederd. De ogen zijn bruin van kleur met verschillende intensiteit.

Vrouwtjes zijn groter dan mannetjes, ze zijn ook gekleurd.

Gewicht - 0,7-1,7 kg, lengte - 50-61 cm, mannelijke vleugel - 40,3-46,0 cm, vrouwtjes - 43,0-47,3 cm, spanwijdte - 120-150 cm.

Jongeren zijn lichter dan volwassenen, maar met een volledig donkere buik. De lichte staart heeft een brede donkere streep langs de rand. Aan de onderkant van de vleugel zijn strepen praktisch afwezig.

Donzige kuikens in het eerste en tweede verenkleed zijn wit met een licht grijsachtige tint.

Tijdens de vlucht houdt hij zijn vleugels omhoog als een buizerd (Buteo buteo).

Het kan tijdens de vlucht worden verward met de licht-morph buizerd (Buteo buteo) en de zeer lichtgekleurde Upland Buzzard (Buteo hemilasius). Het verschilt van de laatste door de afwezigheid van rode tinten in kleur en een zwarte streep langs de rand van de staart, van lichtgekleurde buizerds - door een band langs de buik en meer uitgesproken vlekken op de plooien van de ondervleugel.

Het verschilt van de lichte wespeneter (Pernis apivorus) in de landing van vleugels, een donkere buik, de afwezigheid van duidelijke strepen op de vleugel en strepen op de staart, van de dwergarend (Hieraaetus pennatus) in de V-vormige landing van de vleugels, zwarte vlekken op de vleugelplooien, minder brede streep langs de rand van de slagpennen, een zwarte band langs de buik, een zwarte streep langs de rand van de staart, van de slangeneter (Circaetus gallicus) van een donkere morph - klein formaat, enigszins versmald naar de uiteinden door de vorm van de vleugels en hun V-vormige landing, lichte kop, zwarte vlekken op de plooien van de vleugel, zwarte riem langs de buik, de aanwezigheid van één strip langs de rand van de staart (en niet drie langs de hele staart).

Valse kuikens van die van de buizerd (Buteo buteo) verschillen in puberende tarsus.

De stem is vergelijkbaar met die van een buizerd (Buteo buteo).

Habitats: Ruigpootbuizerd bewoont de toendra en bos-toendra, langs de hooggebergte toendra-reeksen van bergsystemen die langwerpig zijn in de breedterichting (subpolaire Oeral), het kan doordringen in de taiga-zone. In de boszone wordt hij vervangen door de buizerd (Buteo buteo).

In de toendra trekt het naar ruig terrein, waar rotsachtige ontsluitingen zijn, handig om nesten te maken. Het grootste aantal vogels nestelt in canyonachtige rivierdalen, de rest bewoont gelijkmatig de periferie van plateauachtige hooglanden, heuvelachtige gebieden met uitschieters of hoge ruggen.

In de bos-toendra is de overgrote meerderheid van de vogels geconcentreerd in lariksbossen in de vallei. In mindere mate nestelt het langs de rand van stroomgebieden.

Nesten zijn gerangschikt op rotsen en lariksen. Op rotsen kiest het richels die worden beschermd door een muur of kroonlijst, grote halve nissen, minder vaak nestelt het openlijk op richels. De hoogte van de locatie van de nesten varieert van 1 tot 150 m, meestal 10-40 m.

Hij nestelt op lariksen, zowel op individuen als in het bos, niet verder dan 40 m van de bosrand. Schikt nesten zowel in de vork in de stam als op de zijtakken op een hoogte van 2 tot 16 m, meestal op een hoogte van 6-10 m.

Sommige vogels nestelen precies op de grond en nestelen op de hellingen van richels of de toppen van bronnen, maar dit wordt zelden waargenomen.

Gebouwen op bomen zijn qua grootte vergelijkbaar met buizerds, op rotsen - iets groter: diameter 50-160 cm, gemiddeld 80 cm, hoogte 20-110 cm, gemiddeld 40 cm, bakdiameter 30-80 cm, gemiddeld 50 cm, diepte bak 5-20 cm, gemiddeld 15 cm De voering is altijd rijk aan mos en droog gras. Soms zijn antropogene materialen aanwezig in het nest, meestal aangelegd aan de rand van het nest. In de arctische toendra, met een gebrek aan bouwmateriaal, is het nest een overvloedig omzoomd gat in de grond met individuele stokken en hertenbotten eromheen verspreid.

In een legsel zijn er 2-5 eieren, meestal 3-4 eieren. Eieren zijn wit met zeldzame bruine of buffy vlekken. Ei grootte: 48,5-64,0 x 39,1-49,3 mm, gemiddeld 58,03 x 45,36 mm.

Het vrouwtje, gestoord bij het nest, gedraagt ​​zich op dezelfde manier als de vrouwelijke buizerd (Buteo buteo) - vliegt in cirkels op lage hoogte en schreeuwt.

De afstand tussen nesten in dichte groepen is 1-5 km, meestal 2-3 km, in minder verzadigde groepen 5-10 km of meer.

Ladingen en tracks zijn vergelijkbaar met en niet te onderscheiden van die van de buizerd (Buteo buteo). In de middelste baan zijn aan het begin van de winter vaak sporen, evenals pellets, te vinden op met sneeuw bedekte hooibergen.

De meest optimale methode voor het identificeren van buizerds in de toendra is raften met radiale routes, waarbij rotsen en hellingen van valleien en richels worden onderzocht op nesten die duidelijk zichtbaar zijn door de overvloed aan takmateriaal.

Voor de bostoendra is bovenstaande methode ook relevant, maar ook hier kunnen wandel- of paardrijroutes langs de randen van de waterscheidingbossen goede resultaten geven.

Zowel de timing als het algemene verloop van de vluchten van Ruigpootbuizerds zijn behoorlijk divers en onderhevig aan aanzienlijke veranderingen in verschillende jaren. In sommige jaren verschijnen Ruigpootbuizerds in grotere aantallen, in andere in kleinere aantallen. De meeste vogels overwinteren in open, relatief besneeuwde steppegebieden, terwijl ze zich slechts onregelmatig in de boszone bevinden, waarschijnlijk in aanwezigheid van bijzonder gunstige voedingsomstandigheden.

Veel auteurs wijzen op een verband tussen het aantal vliegende en overwinterende buizerds en de overvloed aan knaagdieren.

Overal op trek en in de winter hebben jonge vogels in het eerste jaarkleed numeriek de overhand op de oude.

De beweging van de lente naar het noorden is langzaam en kan te wijten zijn aan het smelten van sneeuw en verhoogde activiteit van knaagdieren op de middelste baan.

Buizerds leven in de toendra en bostoendra tijdens de broedtijd, in de winter - open ruimtes, bij migratie in de boszone, voornamelijk in riviervalleien en in het culturele landschap.

Zoals bij alle roofvogels die in hun dieet nauw verbonden zijn met knaagdieren van muis, varieert het aantal buizerds in het broedgebied en op vluchten en overwinteringsgebieden sterk van jaar tot jaar. Dit komt door een verhoogde reproductie in lemmingjaren, evenals een toename van de mortaliteit en niet-nestelen in jaren met een slechte oogst van knaagdieren. Over het algemeen is het niet ongebruikelijk om in de toendra te broeden, maar in ongunstige jaren is het aantal broedparen extreem verminderd (15 keer, Laplandia, Larson, 1935).

Ruigpootbuizerds houden vanaf aankomst in paren, paren zijn waarschijnlijk constant. De broedperiode is eind mei, wanneer de toendra bijna sneeuwvrij is, maar de grond niet is gesmolten, daarom is er altijd een dikke strooisel droog gras in de nesten (ongeveer 6-7 cm, Osmolovskaya, 1943 ).

De afmetingen van de nesten zijn verschillend - afhankelijk van de biotoop: groter, ongeveer 70-80 cm in doorsnee, op kliffen, kleiner, ongeveer 50-60 cm op natte, vlakke toendra's. De duur van het gebruik heeft ook invloed op de grootte van het nest. Het nest is gemaakt van vrij dikke takken, die het metselwerk en de broedende vogel goed beschermen tegen wind en sneeuw.

In zeldzame gevallen bevinden nesten zich in bomen of rotsen (Lapland). De broedbiotoop is de bostoendra van rivierdalen, natte vlakke toendra's, droge stroomgebiedtoendra's, kliffen en putten van de kusten van toendrarivieren, etc. De nesten bevinden zich bij voorkeur op plaatsen met een comfortabel en weids uitzicht. Elk paar heeft verschillende nesten die opeenvolgend in verschillende jaren worden bezet.

Paring, paarspellen (vlucht en karakteristiek fluitje), reparatie van nesten vindt plaats in de laatste dagen van mei, tegelijkertijd of in de eerste dagen van juni - leggen.Broedplaatsen van verschillende groottes (in de Timan-toendra bevindt het paar zich op een afstand van 2-3 km van het paar, de oppervlakte van de site is 4-9 km², Gladkov, 1941, in de zuidelijke Yamal de afstand tussen nesten is 2-3 km, Osmolovskaya). Gebieden worden op een inerte manier verdedigd.

Het aantal eieren in een legsel varieert enorm, blijkbaar als gevolg van de voedingsomstandigheden: gewoonlijk 3-4, in "goede" jaren tot 7, in "slechte" jaren 2-3. Ongetwijfeld is het gebrek aan nesting van buizerds in het noorden bij afwezigheid van lemmingen (Larson, 1935, van mening dat in Lapland het aantal broedparen per jaar met een "slechte oogst" van knaagdieren 15 keer minder is dan in gunstige jaren, op de Kola-schiereiland op plaatsen waar in 1895 dagelijks buizerdnesten werden aangetroffen, in 1901 was er geen enkel bezet nest, Pearson, 1904, in Lapland tijdens een plotselinge epizoötie van lemmingen, van de 67 broedden die bezet waren door buizerds (met slechts één kuiken) bleven over in slechts vijf nesten waren de rest verlaten ouders, Universum, enz. Ei-afmetingen (110) 48-59x40,5-46,5 gemiddeld 54,97x43,54 mm (Hartert, 1913).

De incubatie begint, te oordelen naar het verschil in de leeftijd van de kuikens, met het leggen van het eerste ei, beide ouders incuberen (volgens waarnemingen in Noord-Amerika, Burns, 1915, gedurende 28 dagen). Het uiterlijk van kuikens vanaf eind juni en in de eerste helft van juli, afhankelijk van de legperiode (volgens de waarnemingen van Osmolovskaya in Yamal wordt het verschil in legperiode tot op zekere hoogte bepaald door de locatie van het nest: op hoge kliffen worden de nesten iets eerder bezet dan in natte lage toendra's).

Het kuiken weegt bij het verlaten van het ei 34,5-45 g, twee dagen oud ongeveer 50 g (Yamal, Osmolovskaya). Pas uitgekomen kuikens werden gevonden in Lapland op 22 juni en 5 juli (Pearson, 1899, 1904), in de Timanskaya-toendra op 24 juni - 10 juli (Gladkov, 1941), ongeveer. Vaygach 27 juni (Pearson, 1899), naar het zuiden. Yamal, 9-16 juli.

Al 3-4 dagen na het uitkomen begint de tweede donzige outfit door te breken bij de kuikens, en de verandering van de eerste donzige outfit, behalve het hoofd, eindigt op de leeftijd van 7 dagen en tegen 10 dagen de tweede donzige outfit ontwikkelt zich volledig, na 12-14 dagen begint de hennep van de schouder door te breken, slagpennen, dan staartveren, na 28 dagen blijft er slechts een klein pluisje achter bij het kuiken, na 35 dagen zijn de jongen volledig bevederd, maar de slagpennen hebben hun volledige lengte nog niet bereikt, op dit moment zijn ze buiten het nest.

Vliegende juvenielen werden in Lapland gevonden op 17 augustus, ongeveer halverwege deze maand, en in de Timan-toendra, op Yamal op 13-20 augustus. Het gewicht van vliegende juvenielen bereikt op dit moment bijna het gewicht van volwassenen: bij mannen 900-1000, bij vrouwen 1100-1200 g (Osmolovskaya). Het sterftecijfer van kuikens in jaren die ongunstig zijn voor de voedingsomstandigheden is erg hoog: in 1942, in het zuiden. In Yamal, met een legsel van 4 eieren, hadden de broedsels gemiddeld 2,7 jongen (Osmolovskaya.) Jonge kuikens sterven meestal op de leeftijd van 10-14 dagen, wanneer het vrouwtje stopt met het uitdelen van het broed, maar de prooi alleen in de nest (Kucheruk en Dunaeva, 1941).

Soms worden de jongere kuikens opgegeten door de oudere, soms sterven ze van de honger. Broeden van buizerds lijden ook aan poolvossen, sledehonden en misschien aan een witte uil. Volgens waarnemingen in de Timan-toendra worden buizerd-eieren soms ontvoerd door jagers (Gladkov, 1941). Muggen en muggen ergeren kuikens enorm (Finsch, 1879).

Niet genoeg gestudeerd. Bij vogels in het eerste jaarlijkse verenkleed begint het in het vroege voorjaar en zelfs aan het einde van de overwintering: de verandering van het kleine verenkleed op de schouder, rug, vleugeldekveren, struma begin mei, dan vervellen - blijkbaar als gevolg van reproductie - stopt, hervat in juli. Het begin van de rui voor volwassenen is aan het einde van de broedperiode (op Kanin, in Timanskaya en Bolshezemelskaya-toendra, in Yamal in de eerste helft van juli).

Late herfst exemplaren (gevonden eind oktober-november) al in een vers verenkleed. Bij het vertrek in augustus bij oude duiven blijven de voorste 3-4 slagpennen ongewijzigd. De volgorde van de verandering van slagpennen is niet helemaal duidelijk - misschien begint het, in tegenstelling tot andere soorten van de familie, vanuit het midden, vanaf de 7e vlucht, en gaat het naar de buiten- en binnenranden.

De staartveren ruien vanaf het middelste paar, waarbij het laatste wordt vervangen door het tweede paar vanaf de rand van de staart. In de loop van de lijn zijn er behoorlijk grote persoonlijke afwijkingen.De volgorde van het wisselen van outfits is gebruikelijk: de eerste donzige outfit - de tweede donzige outfit - de eerste jaarlijkse (nest) outfit - de tweede jaarlijkse (laatste) outfit, etc.

In het broedgebied is het belangrijkste voedsel van buizerds lemmingen, in het westen Lemmus lemmus, in het oosten L. obensis en vooral Dichrostonyx torquatus. De afhankelijkheid van vruchtbaarheid, sterfte en seizoensverdeling van de "oogst" van lemmingen is hierboven aangegeven. De buizerd jaagt of skradem, zittend op de grond en wachtend op de naderende prooi, of vliegend, langzaam en laag vliegend, ongeveer 8-10 dagen boven de grond, en soms "schuddend" op zijn plaats als een torenvalk.

Het jachtgebied is ongeveer 1 1 / 3-3 km (Yamal). Als er veel lemmingen zijn, zijn de seizoensveranderingen in het dieet klein. Maar in ongunstige jaren beginnen vogels, vooral sneeuwhoenders, een belangrijke rol te spelen in het voedingsregime, hoewel op deze manier niet in de normale behoefte van jongen aan voedsel kan worden voorzien.

Tijdens de broedperiode, naast lemmingen, Middendorfs veldmuis, smalhoofdige veldmuis, waterrat, witte hazen, hermelijn, wezel - van zoogdieren, van vogels tot witte patrijs, jonge blauwe kuikens, ganzenkuikens, ooit een volwassen gans hiervan soort, Lapland weegbree, enz. (Yamal), op Vaigach - sneeuwgors, in 1938 voedde de Timan-toendra zich bij voorkeur met patrijzen, onder dezelfde omstandigheden in Lapland - Wenkbrauwlijster, kustpieper en andere vogels.

Tijdens overwintering in Europees Rusland voeden buizerds zich met verschillende muisachtige knaagdieren, evenals andere zoogdieren (wezel wordt genoemd, voor Duitsland zelfs een haas) en vogels, waaronder grijze patrijzen (Borovikov, 1907, Somov, 1897, enz.). Er is informatie die bevestiging behoeft over het voederen van de Canizhi met afval van de beluga en visserij (de eerste - op de Kanin, Bannikov, 1934, de tweede - in de benedenloop van de Yenisei, Tugarinov en Buturlin, 1911).

Een typische buizerd, tijdens de vlucht lijkt hij groter dan een gewone buizerd. Gewilliger dan de laatste gaat hij op de grond zitten. Tijdens de vlucht zijn een witte basis van de staart en een witte spiegel - de basis van de slagpennen - aan de onderkant van de vleugel kenmerkend. De stem lijkt op een miauw of een langgerekt fluitje.

Pin
Send
Share
Send
Send