Vogelfamilies

De Amerikaanse nachtzwaluw is een nachtelijke vogel uit de familie van echte nachtzwaluwen die in Noord-Amerika leeft

Pin
Send
Share
Send
Send


In de boekversie

Deel 14. Moskou, 2009, p.427

Kopieer bibliografische referentie:

Echte geiten (Caprimulgidae), de grootste vogelsfamilie, ref. geit-achtig. Lengte 15-41 cm (tot 80 cm bij sommige soorten met ongewoon langwerpige staartveren), gewicht van 30 (dwergnachtzwaluw, Chordeiles pusillus) tot 150 g (nachtzwaluw met grote oren, Eurostopodus macrotis). De snavel is flexibel, de neusgaten zitten in geile buisjes. De keelholte is breed, in de mondhoeken van de meeste K. zijn er lange elastische haren. De vleugels zijn meestal lang, scherp, de staart is anders. lengte en vorm. De benen zijn kort, zwak, de tarsus is gedeeltelijk bevederd, de buitenteen is niet ingetrokken, de klauw van de middelste teen heeft laterale tanden. De kleur van het verenkleed varieert van bijna zwart tot geelgrijs met donkere en lichte strepen, vlekken en slagen; ze vormen een complex bont patroon dat overgaat in de bast van bomen of aarde. Een aantal soorten heeft een grijze en rode kleur. Mannetjes zijn iets groter dan vrouwtjes, ze onderscheiden zich vaak door grote witte vlekken op de toppen van vlucht- en staartveren, evenals scherp langwerpige sierveren in de vleugels en staart. De vlucht is gemakkelijk, geruisloos, de vogels bewegen zich moeizaam over de grond. De meeste K. wonen in de tropen. gordel, weinig trekkende soorten nestelen in gematigde breedtegraden (in het noorden tot 60 ° –64 ° N), zijn afwezig op de b. h. Oost. Siberië, Nieuw-Zeeland en veel oceanisch. eilanden. Enkele exemplaren van de witkinnige nachtzwaluw (Phalaenoptilus nuttallii) nestelen zich in het westen. staten van de Verenigde Staten, brengt de winter door in spleten van rotsen en kliffen en verdwijnt in een roes. Tegelijkertijd neemt de lichaamstemperatuur van vogels af van 41 tot 18 ° C. Verdoofd gevoel op korte termijn tijdens een scherpe koudegolf is ook bekend bij andere leden van het gezin. K. vestigt zich in bossen, steppen en woestijnen, op de vlakte en in de bergen (tot een hoogte van 3300 m), geeft de voorkeur aan spaarzame boom- en struikaanplantingen, afgewisseld met open ruimtes. 3 onderfamilies: Amerikaanse K. (Chordeilinae, 4 geslachten, 10 soorten), Zuid-Aziatische of oren, K. (Eurostopodinae, 1 geslacht, 7 soorten) en echte K. (Caprimulginae, 11 geslachten, ongeveer 72 soorten). In Rusland zijn 2 soorten wijdverspreid. De gewone nachtzwaluw (Caprimulgus europaeus) nestelt zich vanuit het westen. grenzen van het land naar Transbaikalia. Lengte 25-28 cm, gewicht 65-100 g. Verenkleed bruingrijs met donkere strepen in de lengterichting en 2 witte vlekken aan de zijkanten van de keel. Ch. arr. op de randen en open plekken. Winters in het zuiden. Afrika en India. Het voedt zich met preim. nachtelijke insecten (vooral vlinders en kevers), die het in de lucht vangt. De populaire naam "nachtzwaluw" wordt geassocieerd met het veelvuldig verschijnen van vogels in de schemering in de buurt van kuddes, waar ze worden aangetrokken door de overvloed aan verstoorde insecten. Nesten worden niet gebouwd, het vrouwtje legt 2 eieren (zelden 3) op de grond of op een boomstronk. Beide ouders broeden 17–18 dagen, kuikens krijgen het vermogen om te vliegen op de leeftijd van 16–17 dagen. In het zuiden van het assortiment zijn er 2 broedsels per seizoen. Grote nachtzwaluw ( Caprimulgus indicus ) woont in het zuidoosten. Siberië en Zuid. Primorye.

Amerikaanse nachtzwaluw

De Amerikaanse nachtzwaluw is een nachtelijke vogel uit de familie van echte nachtzwaluwen die in Noord-Amerika leeft. De specifieke naam is gegeven ter ere van de Engelse zoöloog Thomas Nuttall.

Verdeeld in het westelijke deel van het vasteland van British Columbia en zuidoostelijk Alberta zuid tot centraal Mexico.Habitats - dorre open ruimtes bedekt met gras of struiken: prairies, struikgewas, open plekken, evenals rotsachtige woestijnen met schaarse vegetatie. 'S Nachts is hij vaak te vinden langs de bermen, waar hij graag jaagt.

Gedeeltelijk migrerend, neemt de neiging om te migreren toe met de breedtegraad. In het koude seizoen trekken sommige vogels naar het zuiden naar de centrale en westelijke regio's van Mexico, terwijl ze binnen het broedgebied blijven, het andere deel op zijn plaats blijft of een korte afstand verplaatst. Een uniek kenmerk van vogels van de Amerikaanse witkinnige nachtzwaluw is het vermogen om in een roes, een toestand die bijna op winterslaap staat, in het geval van een gebrek aan voedsel, dat weken of zelfs maanden kan duren, in een roes te gaan. In deze toestand verbergt de vogel zich meestal in stapels stenen, waar het zelfs van dichtbij niet te zien is. Dit gedrag werd opgemerkt in de woestijngebieden van het zuiden van de Verenigde Staten - in Californië en New Mexico.

Dit is de kleinste vertegenwoordiger van Noord-Amerikaanse nachtzwaluwen: de lengte van een volwassen vogel is 19 - 21 cm, een spanwijdte van ongeveer 30 cm, gewicht 36 - 55 g. Beide geslachten hebben een okerkleurig verenkleed met een dicht gevlekt patroon van grijze en zwarte vlekken . Op de nek is er een witachtige kraag van veren, die de zwartachtige keel scheidt van de bonte kop. Vleugels en staart met afgeronde randen, staartdekveren met witte vlekken, meer uitgesproken bij mannen. Door de aard van de vlucht lijkt het op een gigantische mot. De kreet is tweelettergrepig, soms wordt het overgebracht door de woorden "poo-wilk"

Het voedt zich met insecten die het in de lucht achtervolgt. Zijn gemeenschappelijke prooi is motten, kevers, krekels en sprinkhanen. Soms verzamelt het insecten van het aardoppervlak. Net als uilen, braakt het pellets van onverteerbaar voedselresten uit, pellets genaamd.

Rassen van maart tot augustus in het zuidelijke deel van het assortiment, van eind mei tot september in het noorden. Gewoonlijk één legsel per seizoen, hoewel het vrouwtje tot 100 m van het oorspronkelijke nest kan hervatten, terwijl het mannetje het eerste broed voedt. Het nest is een ondiep gat in de grond, vaak aan de voet van een heuvel onder de dekking van een struik of een bos hoog gras. In legsel zijn er meestal 2 eieren van witte, crèmekleurige of roze kleur, soms met donkere stippen. Beide leden van het paar broeden gedurende 20 - 21 dagen. De vogels, die op dit moment gestoord zijn, openen hun mond wijd en sissen, waarbij ze de geluiden van een slang imiteren. Kuikens van het semi-broedeieren type, wanneer het uitkomen is bedekt met dons, worden vliegbaar op de leeftijd van 20-23 dagen.

Standaard omschrijving:

Wij maken de beste reproducties (kopieën): zeer gedetailleerd, met uitstekende kleurweergave, met maximale gelijkenis met het origineel, prettig aanvoelend en bestand tegen vervaging.

Hiervoor scannen we eerst alle originele werken zelf op zeer nauwkeurige apparatuur (in plaats van kant-en-klare bestanden uit fotobanken te halen), en reproduceren ze vervolgens in de giclee-techniek op dik papier van de hoogste kwaliteit.

Giclee (fr. Giclée - "spuiten") is momenteel de meest perfecte methode voor het digitaal printen van artistieke afbeeldingen: miljoenen inktdruppels worden op het oppervlak van het papier gesproeid, waardoor de afdruk qua kwaliteit zo dicht mogelijk komt en uniformiteit van toonovergangen naar het originele beeld en stelt u in staat om tot 16 miljoen kleuren en tinten over te brengen.

De pigmentinkt met hoge densiteit is bestand tegen invloeden van buitenaf en heeft een lichtechtheid van meer dan 110 jaar.

Als basis gebruiken we alleen dik professioneel zuurvrij katoen-structuurpapier met een gevoelige fluweelachtige, matte afwerking voor een betere inktwaarneming, speciaal ontworpen voor kunstreproducties.

Alle reproducties worden op bestelling gedrukt in beperkte oplage, productietijd 1-3 dagen.

Pin
Send
Share
Send
Send