Vogelfamilies

Kleine geelbenen - Hoe te differentiëren met grotere geelpoten

Pin
Send
Share
Send
Send


De borsten van broedvogels hebben slechts een lichte belemmering voor variabele hoeveelheden, met Kleine Geelpootjes is een slanke, luidruchtige vogel met lange poten en felgekleurde poten die hem zijn naam geven. Kleinhoofdige en grappige kustvogel met felgele poten en een slanke snavel.

Kleine geelbenen

Op het eerste gezicht zien de twee soorten er identiek uit zonder de gelige vormen, ze zijn gewoon op de aarde geplaatst om de baby's van de vogel af te leiden. De Kleine Geelpoot is een slanke, langbenige kustvogel die gemakkelijk zijn naam te danken heeft aan de felgekleurde poten.

Het is een actieve feeder, die vaak direct wordt uitgevoerd. Het verenkleed is in wezen hetzelfde als dat van de grote geelpoot; Grijze bovendeel met wit spectrum en wit achterlijf. Een beigegrijze kustvogel met felgele poten, die qua uiterlijk lijkt op Kleine Geelpoot met Grote Geelpoot, met enkele significante verschillen.

Kleine geelbenen reizen meestal op korte, losse structuurzeilen, maar tijdens de migratie wordt een concentratie van enkele duizenden gezien op de gewenste foerageerplaatsen. Het is een constante grap onder de pasgeboren vogels dat de Grote en Kleine Geelpootruiter echt dezelfde soort zijn omdat ze er hetzelfde uitzien.

Kleine Geelpootruiter (Tringa flavipes) is een middelgrote noise-vogel. Triangha is de nieuwe Latijnse naam die Aldrovandas in 1 aan de Griekse strandloper heeft gegeven, gebaseerd op de oude Griekse trungas, een door Aristoteles genoemde rolvormige, witgeknipte, staartzwaaiende huwelijksvogel. Specifieke flavipes komen van het Latijnse flavus, "geel" en pes "voet"

Deze soort lijkt qua uiterlijk op de Grote Geelpootruiter, hoewel hij nauwer is geassocieerd met grotere Willets; De fijne, heldere en dichte structuur van de nek die wordt weergegeven op het broedkleed geeft de ware verwantschap van deze soort aan.

Een middelgrote kustvogel, de lage yellowoules meet 27 cm (11 inch). De poten zijn geel. In vergelijking met het grotere geel is de snavel korter (ongeveer even lang als de kop), dunner, recht en egaal donker. De borst is gestrekt en de flanken zijn fijn gemarkeerd met korte spijlen.

Hun reproductieve habitat is van Alaska tot Quebec, behalve in de buurt van het boreale bosreservoir, dat zich meestal op droge plaatsen op de grond bevindt.

Ze migreren langs de Golfkust van de Verenigde Staten en zuidwaarts naar Zuid-Amerika.

Deze soort is een reguliere toevoeging aan West-Europa; Elk jaar komen er ongeveer vijf vogels aan in Groot-Brittannië, meestal van augustus tot oktober, waarbij ze af en toe paaien.

Deze vogels grazen in ondiep water, waarbij ze soms water roeren met behulp van hun rekeningen. Ze eten voornamelijk insecten, kleine vissen en kreeftachtigen.

De kraan van deze vogel is zachter dan de grotere gele.

Kleine geelbenen zijn dunner dan lange grote geelbenen, met langere gele benen, langere wonden en een kortere, rechtere snavel. Het wordt vaak beschreven als een fokker van vogels, van Alaska tot Quebec tot boreale bossen die een verscheidenheid aan muggen en vlaktes bewonen.

Bekijk de video: Schoolinfo - Differentiëren met de bus-opstelling (December 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send