Vogelfamilies

Buizerd vogel

Pin
Send
Share
Send
Send


Buizerd (Buteo buteo) Is een vogel van de havikfamilie van de valkenorde.

De buizerd is een middelgrote roofvogel, groter dan een kraai. De kleur is nogal variabel, maar meestal hebben vogels een bruinrode algehele verenkleed. Er zijn echter ook lichtgekleurde individuen. De kleur van mannetjes, vrouwtjes en jonge vogels verschilt enigszins. Vrouwtjes zijn iets groter dan mannetjes.

Zowel volwassen als jonge vogels stoten vaak nasale miauwkreten uit - "buizerds", daarom kreeg de buizerd zijn naam.

De buizerd is wijdverspreid van West-Europa tot Oost-Siberië. Het kan zich nestelen op bijna elke plaats met bosrijke vegetatie. De meest voorkomende roofvogel in Centraal-Rusland en de regio Moskou.

Ze zijn trekvogels, overwinteren soms. Ze komen vrij vroeg aan, meestal met de eerste ontdooide plekken in de velden. Verschillende paren buizerds gedragen zich anders. Sommige zijn gebonden aan hun nestplaats, terwijl andere daarentegen elk jaar van nestplaats veranderen. Ze vestigen zich meestal in de buurt van open ruimtes: velden, weilanden, open plekken.

Buizerds voeden zich voornamelijk met muisachtige knaagdieren en andere kleine zoogdieren, waar ze naar uitkijken in open ruimtes, hoog in de lucht zwevend of zittend op een zitstok. Ze diversifiëren hun dieet vaak door kikkers, hagedissen, slangen, grote insecten en kuikens te eten.

Het nesten begint in mei. Nest gelegen op grote loof- en naaldbomen, meestal aan de rand. In koppeling zijn er 2-4 eieren, gebroken wit van kleur met bruinachtige bloei en vlekken. Het vrouwtje broedt het legsel een maand uit. Het mannetje voorziet het vrouwtje van voedsel, maar neemt bijna niet deel aan de incubatie. Kuikens blijven ongeveer 6-7 weken in het nest. Na het vertrek valt het broed enkele weken niet uiteen, de volwassenen voeden de jongen. Aan het begin van de herfst beginnen buizerds geleidelijk naar het zuiden te migreren. De overspanning is behoorlijk uitgebreid en duurt totdat er een stabiele sneeuwbedekking is ontstaan.

Beschrijving en kenmerken

De vogel komt uit een grote familie van kleine haviken. Lichaamslengte 55-57 cm, staart strekt zich uit over 25-28 cm, afgeronde vleugels in spanwijdte - ongeveer 120 cm Vrouwtjes zijn meestal groter dan mannetjes. Het gewicht van verschillende individuen is 500-1300 g.

De gevederde outfit van buizerds is zo divers dat het in de praktijk onmogelijk is om een ​​paar identieke individuen te vinden. Het kleurengamma omvat zwarte, grijsachtige, bruinachtige, witte en gele tinten.

Sommige soorten worden gedomineerd door zwartbruin verenkleed met een dwarspatroon op de staartveren, terwijl andere een lichtgrijs patroon hebben met zwarte aftekeningen en strepen. Jonge mensen onderscheiden zich door een bijzonder bont uiterlijk. Onderaan op de vleugels van vogels zijn er lichte markeringen.

Poten zijn roodachtig geel, blauwachtige snavel aan de basis met een geleidelijke overgang naar donker worden aan het uiteinde. De ogen zijn roodachtig voor de ogen, lichtbruin bij kuikens, maar met de leeftijd wordt de kleur geleidelijk grijs.

De buizerds hebben een goed gezichtsvermogen, een uitstekende aanraking. Roofdieren hebben een scherp gehoor en een reukvermogen ontwikkeld. Buizerds zijn snel van begrip, sluw. Eigenaren van vogels in gevangenschap merken de ontwikkelde vogelintelligentie op.

Buizerd vlucht

Neus buizerds stem bekend bij veel natuurkenners. De geluiden van mannen zijn hoger dan de geluiden van vrouwen. Het is mogelijk om hun liedjes alleen tijdens de paartijd te horen. De rest van de tijd brengen buizerds rustig door, trekken niet de aandacht op zichzelf door te schreeuwen of andere geluiden.

Luister naar de stem van de buizerd

Bij de classificatie van buizerds worden twee groepen voorwaardelijk onderscheiden:

  • buteo - een zittende levensstijl is kenmerkend, migratie over een korte afstand is toegestaan,
  • vulpinus - maakt migraties over lange afstanden, de uitzondering is de bevolking in de Himalaya.

Veel voorkomende soorten buizerds zijn als volgt:

  • gewone buizerd​Individuen van gemiddelde grootte met gevarieerd bont verenkleed. Verdeeld in het bosrijke deel van het grondgebied van Eurazië, een zittend leven leiden,

  • roodstaartbuizerd. Ze leven in Noord- en Midden-Amerika. Ze geven de voorkeur aan bosgebieden in de buurt van open landschapsgebieden. De naam spreekt over de eigenaardigheden van de kleur. De vleugels worden gekenmerkt door een ronde vorm,

  • Buizerd. Grote vogels met een spanwijdte van 160 cm, kop en borst zijn licht verenkleed, zonder strepen. De kleur van de buik, poten is roodachtig. Ze wonen in het Middellandse Zeegebied, de noordelijke regio's van Afrika, Griekenland, Turkije. Bergachtige landschappen, halfwoestijnen zijn aantrekkelijk voor de bewoning van Arendbuizerds,

  • Upland Buizerd​De vogel is qua grootte vergelijkbaar met de gewone buizerd. Het verschil zit hem in de lichte kleur van de buik. De naam benadrukt de eigenaardigheid van het verenkleed van de benen tot aan de tenen. Bewoont de noordelijke regio's van Eurazië, Noord-Amerika, eilandgebieden,

  • svenson buizerd. De grootte van vogels is kleiner dan die van soortgenoten. Je herkent de variëteit aan een witte vlek op de keel, eenkleurig bruine vleugels zonder vlekjes en een licht achterlijf. De vlucht van een buizerd lijkt op de bewegingen van een vlieger. Woont in Canada, Mexico. Gaat overwinteren in Californië, Florida

De Svenson buizerd is gemakkelijk te herkennen aan het witte verenkleed op de keel

  • weg buizerd. Lijkt op een sperwer. De rug is grijs, de buik is lichtgeel met rode strepen. De bossen van de tropen en subtropen trekken deze vogels aan,

  • Galapagos Buizerd. Vogels zijn klein van formaat en bruin van kleur. Grijze strepen sieren de staart. Deze soort is endemisch voor een groot deel van de Galapagos-eilanden,

  • Afrikaanse bergbuizerd. Kleine vogels met donker rugkleed. Het achterlijf is witachtig met bruine vlekken. Woont in Afrikaanse landen tussen bergen en heuvels op een hoogte van 4500 m boven zeeniveau,
  • Madagaskar Buizerd. Bewoont gebieden van open laagland tot bergen, tropische en subtropische vochtige bossen,

  • Upland Buizerd. Het uiterlijk lijkt op een lange buizerd. Het verenkleed is overwegend roodbruin. Broedplaatsen - in de open steppen, in het Altai-gebergte, Mantsjoerije. Voor de winterverblijven vliegt de vogel naar China, Turkestan, Iran,

  • rock buizerd. Kleine kop en krachtige snavel onderscheiden de bergbewoner van Zuid-Afrika. De havik heeft een grijs verenkleed en een roodachtige staart,

  • vis buizerd. Hij zwemt het liefst in de buurt van waterlichamen in bossen. Woont in de laaglanden van de tropen van Mexico, Argentinië. Puntige poten

  • havik buizerd. De soort lijkt op de gewone buizerd. Rassen in Oost-Azië. Havik buizerd - zeldzaam zicht.

Levensstijl en leefomgeving

De brede verspreiding van verschillende soorten buizerds strekt zich uit over de vlakte en bergachtige gebieden. Buizerds laten vreemden geen bewoonde gebieden binnen. In de lucht, tussen de bossen, vallen ze wanhopig buitenstaanders aan en duwen ze uit hun ruimte.

Je kunt een buizerd in het bos herkennen aan zijn karakteristieke houding - de vogels zitten op de takken, gebogen en met een geplooid been. Dit weerhoudt hen er niet van om waakzaam te kijken naar wat er rondom gebeurt en op zoek te gaan naar prooien. Zelfs op vakantie verliezen vogels hun waakzaamheid niet.

De buizerd vliegt langzaam, stil, zweeft vaak lange tijd over het groen. De vogel rent snel achter het slachtoffer aan en drukt beide vleugels tegen het lichaam. Heel dicht bij de grond gewone buizerd spreidt snel zijn vleugels en vangt prooi met hardnekkige klauwen.

Bij de jacht, niet alleen uitstekend gezichtsvermogen en gehoorhulp, maar ook sluwheid, behendigheid, vindingrijkheid. Dergelijke eigenschappen redden de roofdieren zelf van natuurlijke vijanden. Het is opgevallen dat de buizerds hun sporen verwarren voordat ze de nacht doorbrengen, zodat geen van de hongerige roofdieren de vogel opspoort.

Buizerds zoeken naar prooien in open ruimtes. Vogels zweven in de lucht of kijken uit naar prooien vanaf een heuvel, terwijl ze in een hinderlaag liggen. Daar zijn ze volledig onbeweeglijk om onopgemerkt te blijven.

Trekkende soorten trekken in april-mei naar warmere streken, afhankelijk van de weersomstandigheden. Herfstvluchten vinden plaats tussen augustus en september.

Eten

Het dieet van de roofdier is gebaseerd op dierlijk voedsel: veldmuizen, ratten, hamsters, moedervlekken, grondeekhoorns en andere knaagdieren, die de buizerd de voorkeur geeft boven ander voedsel. De prooi kan een middelgrote haas of een kustpad zijn. Sprinkhanen, libellen, merrieveulens, sprinkhanen worden gegeten. De buizerd jaagt op vogels - patrijzen, fazanten, merels en andere kleine vogels worden een prooi.

Uitroeiing van knaagdieren buizerd vogel is van groot nut. In slechts één dag worden tot 30 stukjes klein landbouwplaag zijn voedsel. Gedurende het jaar bereikt hun aantal ongeveer 11.000. Aangezien knaagdieren het favoriete voedsel van de buizerds zijn, schakelen vogels tijdens de periodes van hun massale verspreiding niet over op ander voedsel.

Van giftige slangen is bekend dat ze op buizerds jagen. Maar de vogel zelf is niet beschermd tegen reptielengif. Gebrek aan immuniteit leidt tot de dood van de buizerd als de slang tijd heeft om erin te bijten. Dit komt zelden voor.

De agressieve aanvalssnelheid verrast het slachtoffer. Daarbij is de buizerd zo snel dat hij, na het missen, een boomstam, een muur raakt. In tijden van hongersnood kan de buizerd aas eten.

Klauwpoten dienen om prooien vast te houden, een scherpe snavel stelt je in staat om sterke dierenhuiden te snijden.

Vermindering van buizerd bij het aanvallen van prooien

Voortplanting en levensverwachting

Buizerdvrouwtjes zijn groter dan mannetjes. Er zijn geen andere tekenen van verschil tussen beide. De gecreëerde vogelfamilies worden bewaard voor een lang en lang leven van vogels.

Paringstijd voor monogame vogels vindt plaats in het vroege voorjaar. Een onverzoenlijke strijd wordt tussen de mannetjes gevoerd om de aandacht van de vrouwtjes. Luchtdansen, zwevend in de lucht, liedjes worden uitgevoerd om een ​​paar aan te trekken. Soms zijn er serieuze gevechten.

Buizerdnest met eieren

Gevormde vakbonden beginnen nesten te bouwen op bladverliezende, minder vaak naaldbomen. Het bouwwerk wordt door vogels bij elkaar opgetrokken op een hoogte van 6-15 meter bij een vork in dikke takken. Soms wordt een oud nest een geschikte basis.

Afhankelijk van de leefomgeving van de vogels kan een familie-uitje op de rotsen worden gebouwd. Een vogelnest is opgebouwd uit twijgen die zijn gevlochten met droog gras. Binnenin is de bodem bekleed met mos, groene bladeren, stukjes dierenhaar, veren. Het nest wordt zorgvuldig bewaakt tegen vreemden.

In een legsel zijn er meestal 3-4 eieren, minder vaak 4-5, lichtgroen met donkere stippen. Beide ouders zijn afwisselend bezig met incubatie gedurende 5 weken. Pasgeboren kuikens verschijnen rond begin juni en hebben constante aandacht nodig.

Het lijf van elk kuiken is bedekt met donkergrijs dons. Het vrouwtje is constant "in dienst", de mannelijke buizerd jaagt op dit moment om een ​​groot gezin te voeden. De meegebrachte prooi wordt eerst door het vrouwtje opgegeten, gevolgd door de kuikens.

De tijd die baby's in het nest doorbrengen, is ongeveer 40-50 dagen. De jongen worden sterker, leren vliegen en verlaten begin augustus hun ouders. Tijdens het seizoen slaagt de vrouwelijke buizerd erin eieren opnieuw te leggen en kuikens te voeden, als het eerste legsel niet kon worden bewaard. Dit dient als een natuurlijke verdediging tegen mislukte broedsels.

Het leven van buizerds is vrij lang, het is 24-26 jaar. In de omstandigheden van reserves, in gevangenschap, leven ze tot 30-32 jaar. Buizerd op de foto ziet er majestueus uit, trots. Het is een groot succes om hem in de natuur te ontmoeten. Hij vliegt niet zo vaak de beboste gebieden van stedelijke gebieden in.

Buizerd kuikens

Vogelaars hebben een interessant kenmerk opgemerkt: waar de buizerds verschijnen - de kraaien verdwijnen, ze zijn bang voor het roofdier. Maar de buizerd zal niet beledigen, in tegenstelling tot kraaien, kuikens van kleine vogels, melodieuze nachtegalen, roodborstjes, spreeuwen, als hij genoeg muizen en sprinkhanen heeft. Glorieuze vogel!

Lees andere interessante artikelen van het portaal InternationalWealth.info:

In de agressieve zakelijke omgeving van vandaag willen onze burgers gemoedsrust, vertrouwen in de veiligheid van wat is gecreëerd door langdurig hard werken. Hoe u uzelf kunt beschermen en ...

Wanneer de vraag rijst hoe u een tweede staatsburgerschap kunt verkrijgen, is het de moeite waard om uzelf vertrouwd te maken met de voorwaarden die worden geboden door het Gemenebest van Dominica. Veel landen in het Caribisch gebied bieden hun programma's aan in deze ...

De wereld is vol wonderen. Soms zijn ze te vinden op de meest onverwachte plaatsen. Door bijvoorbeeld te investeren in de economie van het Gemenebest Dominica en een tweede staatsburgerschap te hebben verkregen door te investeren in Dominica, ...

Ons leven bestaat uit kleine gebeurtenissen die elkaar opvolgen en tot één groot resultaat leiden: meerdere ontmoetingen leiden tot een lucratief contract, investeringen in onroerend goed geven de tweede ...

De economie van Dominica is gebaseerd op landbouw. Het biedt werk aan 40% van de totale beroepsbevolking van het Gemenebest Dominica. Hier verbouwen ze tabak, suiker, citrusvruchten, bananen, cacao, kokosnoten en ...

(vergelijking van programma's voor het verkrijgen van economisch burgerschap) In een moeilijk economisch klimaat is het verkrijgen van een tweede staatsburgerschap een goede oplossing. Een toeristenvisum voor het bezoeken van een bepaald land wordt ...

Omschrijving

Eerder beschouwd als een groep ondersoorten van de buizerd (Buteo buteo​Van de geografisch dichtbij gelegen steppenbuizerd (Buteo buteo vulpinus) onderscheidt zich door een mindere ontwikkeling van heldere rode tinten. Volwassen Oosterse Buizerds aan de dorsale zijde zijn donkerbruin of grijsbruin met buffy-roodachtige of witachtige randen van veren, grijsbruin gestreepte staart, ventrale zijde met witachtige of buffy keel en borst, soms min of meer gevlekte longitudinale bruine strepen met roestige buik en zijkanten bruin met een witachtig dwarspatroon, het scheenbeenkleed is bruin met smalle okerkleurige dwarsstrepen. Jongeren in het eerste jaarlijkse (nest) verenkleed zijn minder rufous, hebben buffy randen op de veren van de dorsale zijde, de ventrale zijde heeft geen dwarspatroon. Er is ook een monochromatische bruine variant. De tarsus is meestal iets meer dan half bevederd. Maten zijn groter dan vulpinus​De vleugellengte van mannetjes is 365-388, vrouwtjes 378-426, gemiddeld respectievelijk 377,9 en 399,2 mm. De lengte van mannetjes is 507-532, vrouwtjes zijn 530-574, gemiddeld 521,9 en 548,7 mm. Spanwijdte mannetjes 1104-1220, vrouwtjes 1200-1315.

Verspreiding

In Siberië, nesten in de boszone en bossteppe, ten oosten van de Yenisei-vallei. Broedt ook in Kazachstan - in Altai, Saur, Dzhungarskiy Alatau, Ketmen, Terskey, Kungei en Zailiyskiy Alatau. In het oosten en zuiden van Kazachstan komt het voor tijdens migratie en overwintering. De meeste vogels trekken naar de winter, waarschijnlijk naar Oost-Azië, en overwinteren slechts af en toe in het broedgebied.

Biologie

Leeft in naald- en gemengde bossen in de buurt van open gebieden. Het nest bevindt zich meestal op naaldbomen (dennen, etc.) op een hoogte van maximaal 15 m vanaf de grond, het nest is opgebouwd uit twijgen, de bak is bekleed met bast en groene twijgen.

Bronnen van informatie

Gavrilov E. I., Gavrilov A. E. "De vogels van Kazachstan". Almaty, 2005.
Dementyev G.N., Gladkov N.A. "Vogels van de Sovjet-Unie". Deel 1. Moskou, "Soviet Science", 1951.
V.K. Ryabitsev. "Birds of Siberia". Moskou-Jekaterinenburg, uitgeverij "Cabinet Scientist", 2014.

Pin
Send
Share
Send
Send