Vogelfamilies

Encyclopedie van de dierenwereld

Pin
Send
Share
Send
Send


De Amazone (Amazonas) is een rivier in Zuid-Amerika, de grootste ter wereld qua bekken en watergehalte. Gevormd door de samenvloeiing van de rivieren Marañon en Ucayali. & Nbsp

het is een acute infectieziekte die gepaard gaat met koorts, zwakte, koorts, verlies van eetlust,

Ik heb meer dan eens gehoord dat vanwege het feit dat het kind niet onmiddellijk na de geboorte van huisvesting en gemeentelijke diensten wordt voorgeschreven, het voor alle jaren betaling van nutsvoorzieningen vereist voor re

Ik heb me altijd afgevraagd hoeveel vlees er in moderne worsten en worsten zit?

Hallo. Geïnteresseerd in de vraag, hoe kan ik vanuit het buitenland naar Oekraïne bellen vanaf een mobiele of vaste telefoon?

In welke stad ter wereld bevindt zich momenteel (01.2008) het maximale aantal metrolijnen?

Welke van de wetgevers van het oude Griekenland heeft de strengste wetten aangenomen?

Waarom heet bluetooth zo?

Weet u wat polyandrie is en waar wordt dit fenomeen waargenomen?

Rood boek

Minste zorg

Bekijk ID door ITIS.gov 554667

ZoodbID 5395

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Artamella viridis
  • Lybius leucocephalus
  • Urocolius indicus - Roodharige muisvogel
  • Urocolius macrourus - Muisvogel met lange staart
  • Colius colius - muisvogel met witte rug
  • Colius castanotus - Roodrugmuisvogel
  • Colius striatus - Gestreepte muisvogel
  • Columba leucomela
  • Pterodroma lessonii
  • Tachyeres leucocephalus

In de opmerkingen kunt u informatie over dit type dier toevoegen of een vraag of verduidelijking stellen die u interesseert.
Wij zijn altijd blij voor geïnteresseerde projectdeelnemers en bespreken graag bepaalde gegevens met u.

Beschrijving en kenmerken

De vale gier leeft in Azië, Afrika, het Arabische schiereiland, op het eiland Sardinië en Sicilië, ook in de Russische Federatie, Wit-Rusland en op door de mens onaangetaste wilde plekken. Dit gebied omvat verhoogde plaatsen, vlaktes, woestijnen, semi-woestijnen, rotsachtig terrein.

Vale gier vogel, dat is een grote aaseter met een lichaamslengte van 90 tot 115 cm, het gewicht van een vogel reikt van 6 tot 12 kg, met een spanwijdte van 0,24 tot 0,28 meter. Vrouwtjes zijn altijd kleiner dan mannetjes, ze verschillen niet van kleur.

Het uiterlijk van de vogel heeft vanaf de achterkant een grijsrode kleur. Het achterlijf is donker van kleur, samen met het struma is er een vlek die meestal donkerbruin van kleur is. Op de nek van de vogel heeft de kraag dikke witte pluisjes. De snavel is geel en blauwgrijs. Poten zijn ook grijs van kleur, kort van lengte.

Jonge individuen verschillen van oude in schaduw. Een jonge vogel heeft een rug met donkere kleuren, een lichte onderkant van de dekveren, die in de loop van de jaren veranderen en binnen 5 jaar de volwassen kleur van de vogel krijgen.

Omdat de vale gier tot de havikfamilie behoort, die de volgende soorten heeft die qua uiterlijk op elkaar lijken:
1. Berkut,
2. Bruine kiekendief,
3. Grote Bonte Adelaar,
4. Bebaarde man,
5. Europese tuvik,
6. Ruigpootbuizerd,
7. serpentijn,
8. Buizerd,
9. Rode wouw,
10. Kruiwagen,
11. Grauwe kiekendief,
12. Kleine Bonte Adelaar,
13. adelaar dwerg,
14. Eagle begraafplaats,
15. Zeearend,
16. wesp eter,
17. Veldkiekendief,
18. Steppe Kiekendief,
19. Steppe-adelaar,
20. Gier,
21. Zwarte gier,
22 Zwarte vlieger,
23. Vale gier,
24. Havik.

Specifieke ondersoorten van de vale gier zijn onder meer:

1. Gemeenschappelijke vale gier,

2. Indische Vale Gier,


3. Sneeuwgier of kumai.

De hele familie van haviken is vergelijkbaar in grootte, kleur en roofdiergewoonten. Het uiterlijk van de snavel heeft gemeenschappelijke kenmerken: de snavel heeft een verlenging en scherpe snijkanten. De deelname van vogels van deze familie is dat de voeten tot aan de tenen zijn bevederd.

Levensstijl en leefomgeving

Als we nadenken, dan kunnen we dat zien vale gier op de foto heeft een lange staart, brede vleugels, een volwassen mannetje en een vrouwtje in de nek zichtbare kraag met lange witte dons. Ondanks zijn grootte is de kop van de vogel klein, het verenkleed op de kop heeft de vorm van een wit kanon.

De vogel vestigt zich op de bergtoppen van de Noord-Kaukasus en voorziet zichzelf van voedsel en gemak om in de lucht te zweven. De vogel kiest vanwege zijn grootte voor berg- en rotsachtige habitats, omdat hij moeilijk van vlakke oppervlakken kan opstijgen.

Het opstijgmechanisme van de vleugels heeft zeldzame flappen, maar tegelijkertijd diep, zodat het voor een vogel gemakkelijker is om van rotsen, kliffen te vallen, zonder het oppervlak met zijn vleugels aan te raken, en op een plat oppervlak is deze flap van de vleugels maken het moeilijk om snel te bewegen en op te stijgen. De vogel maakt angstaanjagende kwakgeluiden als hij met familieleden communiceert.

Het dorre terrein van hun leefgebied vergroot de kans op hun overleving, aangezien de vogel tot roofdieren behoort, voedt en overleeft door aas. De levensduur van volwassenen is tot 25 jaar, in dierentuinen kunnen ze tot 40 jaar leven.

Eten

De roofzuchtige aard van het witte type spreekt voor zich, aangezien de vogel een roofdier is, voedt hij zich uitsluitend met het spiergedeelte van dieren. Tegelijkertijd eet de gier niet de botten, de huid van de prooi. Naast aas eet de vogel voedselresten die door mensen zijn achtergelaten.

Voordat hij op zoek gaat, wacht de vale gier tot de lucht is opgewarmd tot de vereiste temperatuur en vliegt dan weg op zoek naar aas. Vanaf 800 meter onderzoekt de vogel het terrein en vindt voedsel dankzij zijn uitstekende gezichtsscherpte.

De vogel is de belangrijkste boven de vogels van zijn cirkel, aangezien hij, wanneer hij het aas nadert, als eerste aan de maaltijd begint en de prooi met zijn snavel aftrekt. Nadat hij alle binnenkant heeft opgegeten, verlaat de vogel het aas en de overgebleven familieleden halen snel het resterende voedsel op.

We kunnen dus zeggen dat de vogelwereld zijn eigen hiërarchie heeft. De vale gier heeft een verbazingwekkende eigenschap: als hij genoeg heeft gegeten, kan hij heel lang zonder voedsel.

Voortplanting en levensverwachting

De vogel houdt van standvastigheid, hij nestelt op hoge plaatsen, op de hellingen van bergen, tussen scheuren in de rotsen. De vogel nestelt zich in kolonies (tot 20 paar). Het paren van mannetje en vrouwtje vindt plaats tussen januari en maart.

Het vrouwtje legt één wit ei, maar tegelijkertijd broeden zowel het mannetje als het vrouwtje afwisselend het ei gedurende 50 dagen uit, voeden het kuiken gedurende 130 dagen na het uitkomen.

Vale gier kuikens hebben het eerste donzige verenkleed in de vorm van wit, na vervelling krijgt de verandering van het verenkleed een langer dons en ofwel een crèmekleurige of grijs. Tegen het vierde levensjaar zijn jonge mannetjes en vrouwtjes geslachtsrijp, maar ze beginnen later te nestelen.

Mannetjes die op zoek zijn naar vrouwtjes om hun gezin te stichten, beginnen zich vanaf begin januari voor te bereiden. Hun voorbereiding bestaat uit het repareren van oude nesten of het bouwen van nieuwe. Bovendien is elk nest geweven van twijgen en stengels van gras, sterke stokken.

Vogels bouwen hun nesten op plaatsen die ontoegankelijk zijn voor mensen en andere dieren, bijvoorbeeld in een spleet van een rots, maar vee moet in de buurt grazen. De nesten zijn 200 tot 750 mm hoog en 100 tot 3000 cm in doorsnee.

Meestal baart de vale gier slechts één welp.

Tijdens het paarseizoen begint het mannetje het vrouwtje aan te trekken tijdens de vlucht, hij voert ongebruikelijke trucs uit. Op de grond, om het vrouwtje tot de paring te lokken, demonstreert het mannetje zijn statige profiel en volle gezicht, spreidt zijn vleugels en zwaait met zijn staart, toont de schoonheid van zijn verenkleed, terwijl hij een krakende zang creëert. Dit hele proces vindt plaats bij de man in een gebogen toestand.

De afmetingen van de eieren kunnen variëren van 8 - 10 cm x 6,5 - 7,8 cm. Mannetjes en vrouwtjes vervangen zichzelf tijdens het landen van eieren om naar voedsel te zoeken. Ouders voeden hun baby met voedsel, dat ze uit hun mond braken. Wat voor soort voedsel is compleet voor een baby vanwege zijn zachtheid.

Kleine SIP, leert vliegen vanaf 3 of 4 maanden. Hij begint pas vanaf een jaar vliegtechnieken te bezitten, zijn ouders beschermen hem. Wanneer de baby begint te vliegen, kan het hele gezin van de ene plaats naar de andere vliegen, maar tijdens de paartijd kan hij terugkeren naar zijn oorspronkelijke plaats.

Interessante feiten

Alhoewel vale gier in het rode boek of niet, het moet worden beschermd, want het staat op het punt van uitsterven. De reden voor hun uitsterven was gebaseerd op mensen. Sinds de oudheid zijn er overtuigingen dat een vogel een geleider is van de krachten van het kwaad, kleine kinderen van huis steelt met zijn klauwen, ziekten met zich meebrengt die gevaarlijk zijn voor het menselijk leven.

Vanwege het gebrek aan betrouwbare gegevens in Europese steden werden de nesten van deze vogels vernietigd, de vogels zelf, vogels werden verbrand of vergiftigd en er werd ook op de vogel gejaagd in de vorm van schietende volwassenen. Daarom leidde dit er misschien toe dat de vogels op zoek gingen naar verlaten plaatsen voor hun verblijf, waar een menselijke voet niet kon stappen.

Helaas wisten de mensen op dat moment niet dat de vale gier niet in staat is mensen aan te vallen, zieke dieren te eten en dat hij zelf praktisch een ongevaarlijk dier is. Zijn voedsel is gericht op het vinden van dode dieren en zorgt zo voor sanitaire reiniging. De afstandelijke manier van leven van deze vogel helpt om er een kluizenaar van te maken.

Uit de kronieken van het oude Egypte is bekend dat de vale gier alleen werd gedood vanwege de schoonheid van zijn veer. Destijds werd het als luxe beschouwd om veren van roofvogels in je kledingkast te hebben.
Momenteel vangen rijke mensen met de hulp van stropers vale gieren voor trofeeën. Soms worden ze in leven gelaten om hun ogen te verwennen in een thuisdierentuin of worden ze illegaal naar andere dierentuinen in verschillende landen vervoerd.

Collageen uit Spanje en Frankrijk is in de strijd tegen deze problemen. Door alle inspanningen van ornithologen te combineren, waren ze in staat om de populatie van de vale gier niet alleen in de landen van Frankrijk en Portugal te vergroten, maar ook bij te dragen aan de verspreiding van vogels in de Pyreneeën.

Een ander interessant feit is de relatie tussen de zwarte gier en de vale gier, waardoor ze soms met elkaar verward worden. De zwarte gier leeft in Spanje, het eiland en ook in Griekenland, bovendien werd hij ontmoet in de Kaukasus en Altai.

Vogelaars merkten een interessant feit op dat vale gieren tijdens de periode van regen of mist altijd in hun nesten zijn, omdat ze niet kunnen omgaan met ongewone weersomstandigheden waardoor ze hun prooi niet vanuit vogelperspectief kunnen bekijken proces van vlucht moeilijk.

Een interessant feit is ook dat vale gieren soms, wanneer ze vol met aas zitten, niet kunnen opstijgen en ze een deel van het voedsel dat ze hebben gegeten moeten uitspugen om af te vallen voor het opstijgen.

Ondanks zijn omvang heeft de vogel zeer zwakke poten, maar zeer krachtige vleugels. Tegelijkertijd heeft het stompe klauwen, die ze niet kunnen gebruiken bij het eten van voedsel om de binnenkant van een prooi te scheuren.

Vale gier in Wit-Rusland en wordt in alle Europese landen in het Rode Boek vermeld, dus proberen ze het onder kunstmatige omstandigheden te kweken, of interfereren ze niet met hun natuurlijke voortplanting in reservaten.

Als een persoon besluit een gewonde of gewoon een vreedzame vogel aan te vallen, dan zal de vale gier zich gaan verdedigen door een persoon aan te vallen met behulp van zijn bek en klauwen. De vale gier wordt vaak verward met de sneeuwgier vanwege hun veerkleur.

Pin
Send
Share
Send
Send