Vogelfamilies

Amerikaanse Spisa

Pin
Send
Share
Send
Send


Amerikaanse Spisa (Spiza americana) foto op dibird.com. Nesten in Zuid-Amerika, Midden-Amerika, Noord-Amerika: van de VS tot Venezuela en Colombia, zijn te zien in 31 landen.

Spisa, amerikaans

1. LAT Spiza (Bonaparte) 2. RUS amerikaanse spisa f 3. ENG dickcissel 4. DEU Dickcissel f 5. FRA dickcisselm 1. LAT Spiza americana (Gmelin) 2. RUS amerikaanse spisa f 3.eng dickcissel 4

American Spisa - Samenvatting

Invoering. Amerikaanse Spisa (lat.Spiza americana) - Amerikaans zangvogel van de kardinale familie (Cardinalidae). 1. Beschrijving. Het lijf is 15 cm lang, heeft gele strepen boven de ogen, de bovenzijde is grijsbruin met zwarte strepen.

Amerikaanse spisa

bijvoeglijk naamwoord ornit. dickcissel (spiza) Dictionnaire russe-français universel. amerikaanse spisa

Wetenschappers beschrijven een geval van kindermoord in Amerikaanse spiz

20.04.2018 · Amerikaanse Spisa (Spiza americana) - een zangvogel uit de familie Cardinalidae JanetandPhil / flickr amerikaanse spisa (Spiza americana).

Amerikaanse Spisa

Het lichaam is 15 cm lang, heeft gele strepen boven de ogen, de bovenzijde is grijsbruin met zwarte strepen op de rug, donkere vleugels, bruinachtige vlekken op de schoudervleugels en een lichte onderzijde. Het mannetje heeft een zwarte vlek op de keel, gele borst, grijze kuif en grijze wangen. Het vrouwtje en de jonge vogels hebben bruine wangen en plukjes, gestreepte zijkanten.

De roepende kreet van de vogel klinkt als "dik-ciss-ciss-ciss".

1. Distributie

De vogel nestelt in open landschappen in het zuidoosten van Canada en het oosten van de Verenigde Staten en trekt voor de winter in grote groepen naar het zuiden van Mexico, Midden-Amerika en het noorden van Zuid-Amerika.

2. Gedrag

Zoekt insecten en zaden op de grond of in de velden. Buiten de broedperiode verzamelen vogels zich in kuddes op zoek naar voedsel. In sommige regio's worden koppels door boeren als ongedierte beschouwd omdat ze grote hoeveelheden graan vernietigen.

3. Reproductie

Het vrouwtje bouwt een groot komvormig nest van plantmateriaal in struiken of in dicht gras. Ze broedt gemiddeld 4 eieren gedurende ongeveer 2 weken. Jonge vogels worden na ongeveer 10 dagen zelfstandig. Een mannetje kan paren met meer dan één vrouwtje.

Pin
Send
Share
Send
Send