Vogelfamilies

Familie Merels

Pin
Send
Share
Send
Send


Uiterlijk en gedrag​Vogels op relatief hoge poten, met een korte, rechte snavel, grote donkere ogen, leiden een overwegend aardse en deels boombewonende levensstijl. We kunnen onze merels in twee groottegroepen verdelen - "merels" en "kleine merels". De kleinste vertegenwoordigers zijn beitels, roodstaarten en een aantal andere soorten, de grootste zijn de zwarte lijster (iets kleiner dan de duif) en de missel. Alle merels, op enkele uitzonderingen na, bewegen zich over de grond door te springen, wat aangeeft dat ze afkomstig zijn van boomvormen. Ze zitten vaak op boomtakken, maar bewegen er praktisch niet langs, behalve dat ze van baars naar baars vliegen.

algemene beschrijving​De kleur is ofwel onopvallend, bruin en grijs, of contrasterend, zwart en wit, of met felrode, blauwe, rode gebieden. Vóór de eerste vervelling, die halverwege de nazomer plaatsvindt, wordt het kuikenkleed min of meer bij elkaar gevlekt. Ze brengen het grootste deel van hun tijd op de grond door, waarbij de meeste soorten hun staart op en neer bewegen.

Levensstijl​Ze bewonen een grote verscheidenheid aan biotopen - rotsachtig, bos, dichtbij water, open boomloos. Nesten zijn komvormig, open of in nissen, halfholtes of in schuilplaatsen - gaten, holtes, vogelhuisjes. Nesten is eenzaam, in krams is het koloniaal. Alle soorten zijn insecteneters, velen, vooral grote, eten ook bessen en ander plantaardig voedsel. Dagelijkse activiteit is overdag, maar velen zingen het actiefst tijdens de schemering en de dageraad. Bijna alle soorten, op enkele uitzonderingen na, zijn trekvogels en trekken voornamelijk 's nachts. Sommigen blijven voor de winter in de middelste zone, veel in de zuidelijke regio's van het Europese deel van Rusland. Sommige taxonomen erkennen de onafhankelijkheid van spruw als gezin niet en nemen ze op in de rang van een onderfamilie in de familie Mukholovkov.

Samenstelling van het gezin​Merels zijn een van de grootste groepen in de klasse van vogels, er zijn ongeveer 300 soorten, ze leven bijna de hele wereld, ze komen niet alleen voor op Antarctica. In de fauna van Rusland zijn 53 soorten merels geregistreerd, 26 vertegenwoordigers van de familie zijn te vinden op het grondgebied van Europees Rusland, bijna allemaal nestelen ze hier.

Pin
Send
Share
Send
Send